Cercetătorii NASA au detectat un univers paralel în care legile fizicii funcționează invers

Ultima actualizare: 18-05-2020 13:57
semnale radio, univers
Getty

Oamenii de știință de la NASA au detectat dovezi ale unui univers paralel, chiar lângă al nostru, unde toate regulile fizicii par să funcționeze invers, scrie Daily Star.

Fanii de ficțiuni și benzi desenate au știut tot despre universurile paralele încă de la începutul anilor șaizeci.

Dar, în timp ce fizicienii dezbat încă din 1952 dacă trăim de fapt într-un „multivers” - pionierul științei cuantice, Erwin Schrödinger, a ținut o prelegere pe care el însuși a denumit-o „părere lunatică” - el a afirmat că sunt anumite semne care atestă faptul că exsită un alt univers foarte aproape de al nostru.

Acum, însă, un experiment de detectare a razelor cosmice a găsit particule care ar putea fi din afara universului nostru.

NASA a folosit un balon uriaș pentru a transporta antene electronice numite (ANITA) deasupra Antarcticii - unde nu există interferență radio pentru a testa teorie lui Erwin Schrödinger.

Concluzia a fost că poate fi vorba despre un „vânt” constant de particule energetice provenind din spațiul cosmic - unele dintre acestea fiind de un milion de ori mai puternice decât orice putem genera noi înșine.

Peter Gorham, fizician la Universitatea din Hawaii și investigator principal la ANITA, este autorul principal al unei lucrări de la Universitatea Cornell care descrie fenomenul bizar.

Gorham sugerează că singurul mod în care s-ar putea întâmpla acest fenomen este dacă particulele s-ar schimba într-un alt tip de particule înainte de a trece pe Pământ și apoi din nou.

Cu toate acestea există o șansă de unu la un miliard ca acest lucru să se întâmple.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO