Ce au descoperit astronomii în Univers: „Este atât de misterioasă, dar și de fascinantă”

Ultima actualizare: 17-09-2019 15:35
stea
iStock

Astronomii au descoperit „cea mai mare stea” din Univers, care este de două ori mai mare decât masa Soarelui și de aproape 700.000 de ori mai grea decât Pământul.

Potrivit cercetătorilor, aceasta ar fi o stea neutronică, care este compusă din rămășițele unei supernove. Este de două ori mai mare decât Soarele și are greutatea de 700.000 de ori mai mare decât a Pământului, informează Mirror.

Aceste corpuri se formează când stele gigant se lovesc de alte corpuri și provoacă o explozie masivă. 

„Este cea mai mare stea neutronică care a fost descoperită până în prezent, aproape prea mare pentru a exista”
, au precizat oamenii de știință.

Steaua a fost detectată la o distanță de aproape 4.600 de ani lumină de Pământ.

„Stelele neutronice sunt atât de misterioase, dar și de fascinante în același timp. Aceste obiecte sunt nuclee atomice enorme”, a mai adăugat un cercetător.

De asemenea, astfel de corpuri sunt nucleele arse ale stelelor „moarte”. O mână de material ar cântări cât Muntele Everest.

Mediul este unul dintre cele mai ostile, iar temperaturile ating câteva milioane de grade. Nivelul de radiații este unul ridicat și au câmpuri magnetice foarte puternice.

Timp de mai mulți ani astronomii și fizicienii au studiat aceste obiecte, însă cele mai multe întrebări rămân în legătură cu ceea ce se află în interiorul lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO