Thomas Hitzlsperger, primul fotbalist german renumit care recunoaste ca este homosexual

08-01-2014 16:03


Thomas Hitzlsperger

Thomas Hitzlsperger, in varsta de 31 de ani, a devenit primul jucator de renume din fotbalul german care recunoaste ca este homosexual, el facand aceasta dezvaluire intr-un interviu ce va aparea joi in publicatia Die Zeit.

"Recunosc ca sunt homosexual pentru ca doresc sa avanseze chestiunea homosexualitatii in sportul profesionist. Sa devin constient de homosexualitatea mea a fost un proces lung si greu. Abia in ultimii ani am realizat ca prefer sa locuiesc cu un barbat. Nu mi-a fost niciodata rusine de cine sunt, dar nu este usor sa stai la masa cu 20 de barbati si sa asculti glume despre homosexuali. Homosexualitatea este un subiect ignorat in fotbal si nu este tratata ca o tema serioasa", a declarat Hitzlsperger

Fostul mijlocas international are 52 de selectii in natioanala Germaniei, intre 2004 si 2010.

Hitzlsperger
, nascut la Munchen, s-a format la Bayern, inainte de a merge la Aston Villa in 2000. Transferat la VfB Stuttgart in 2005, el a trecut la Lazio in 2010, inainte de a petrece un sezon la West Ham anul urmator. El a jucat apoi la VfL Wolfsburg, inainte de a-si incheia cariera la Everton, sezonul trecut.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO