Halep - Mertens 6-0, 6-3 în turul doi la Madrid. Pe cine va întâlni Simona în optimi

simona halep
Getty

Simona Halep, locul I WTA şi deţinătoarea trofeului, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-0, 6-3, pe belgianca Elise Mertens, locul 16 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

Aproape la fel ca în primul tur, când a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, Halep nu a avut un meci greu cu Elise Mertens, o jucătoare de 22 de ani, în constantă ascensiune în ultimul an.

Mertens are un joc atipic pentru o sportivă de aproape 1,8 metri înălţime. Ea preferă loviturile tehnice, variate, celor puternice, chiar dacă nu ezită să lovească mingea cu forţă atunci când consideră necesar.

Din nefericire pentru ea însă, cele 13 meciuri jucate şi câştigate în ultima lună, care i-au adus două trofee, şi o afecţiune stomacală, care a forţat-o să se retragă din proba de dublu de la Madrid, au făcut-o pe jucătoarea belgiană să nu opună rezistenţă în prima parte a meciului de marţi.

Chiar dacă a observat problemele adversarei, liderul WTA a luat meciul în serios, a fost concentrat, a alergat după fiecare minge şi a punctat, uneori cu lovituri spectaculoase.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep îşi apără la Madrid locul 1 WTA în faţa lui Caroline Wozniacki
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Doar 10 puncte a reuşit Mertens în probabil unul dintre cele mai facile seturi câştigate de Halep în carieră. Şi din cele zece puncte, trei au fost daruri ale Simonei Halep.

După 6-0 în 21 de minute, Halep a întors un 0-40 la începutul setului secund, într-un ghem mai lung pe serviciul jucătoarei belgiene. Revigorată brusc în acest set, Mertens a obţinut primul ei ghem la scorul de 0-6, 0-2 şi a zâmbit larg, fiind aplaudată de antrenorul ei. Belgianca a continuat punând probleme şi având mingi de break, anulate însă de Halep, care s-a impus în cele din urmă cu 6-3, după 71 de minute de joc şi după un break într-un ultim ghem extrem de disputat, în care românca a ratat patru mingi de meci.

În faza următoare, Halep va evolua cu sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, venită din calificări, care a întrecut-o, cu 7-5, 6-2, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 129 WTA, beneficiară a unui wild card.

Simona Halep a învins-o clar în cele două partide jucate până acum pe sora Karolinei Pliskova, 6-1, 6-2, în turul I la Madrid, anul trecut, şi 6-4, 6-4, în turul al doilea la Indian Wells, anul acesta.

Calificarea în optimi este recompensată la Madrid cu un premiu de 77.575 de euro şi cu 120 de puncte WTA.

LIVE TEXT CU DESFĂȘURAREA PARTIDEI:

Setul II

Halep - Mertens 6 - 3 Simona Halep a câștigat setul și partida.

Halep - Mertens 5 - 3 Simona a salvat două mingi de break și a revenit în game. Este la un game distanță de câștigarea partidei.

Halep - Mertens 4 - 3. Belgianca a mai reușit un game. 

Halep - Mertens 4 - 2 Belgianca nu reușește să o ajungă pe Simona. A avut minge de break, însă Halep a egalat și, în final, a câștigat acest game.

Halep - Mertens 3 - 2 Elise Mertens încearcă să intre în joc. A greșit mai puțin și a reușit al doilea game al setului și, implicit, al partidei.

Halep - Mertens 3 - 1 Simona a revenit. A câștigat game-ul după ce a reușit doi ași.

Halep - Mertens 2 - 1 Elise Mertens a reușit primul game al partidei.

Halep - Mertens 2 - 0 Simona Halep nu scapă nimic. A profitat de greșelile făcute de belgiancă și a câștigat al doilea game.

Halep - Mertens 1 - 0 Simona a reușit încă un break și și-a adjudecat primul game din al doilea set. Mertens a început cu dreptul, a dus scorul până la 40-0 în favoarea ei, dar a pierdut dramatic.

Halep - Mertens 0 - 0 Setul al doilea a început cu serviciul lui Mertens.

Setul I

Halep - Mertens 6 - 0 Simona a câștigat setul după 20 de minute, după un joc perfect. Adversara ei a făcut multe greșeli neforțate.

Halep - Mertens 5 - 0 Jucătoarea noastră reușește al treilea brak al partidei și este la un game de a câștiga primul set la 0.

Halep - Mertens 4 - 0 Halep și-a adjudecat al patrulea game al partidei fără probleme.

Halep - Mertens 3 - 0 Simona reușește al doilea break al partidei. Adversara ei nu reușește nimic pe teren.

Halep - Mertens 2 - 0 Simona Halep se distanțează, câștigându-și propriul serviciu. A servit bine și a profitat de greșelile neforțate ale adversarei.

Halep - Mertens 1 - 0 Primul break al partidei reușit de Simona, după un game extrem de disputat.

Halep - Mertens 0 - 0 A început primul set. Mertens va servi prima.

Halep - Mertens 0 - 0 Cele două jucătoare au intrat pe teren.

 

Dacă își va continua traseul și se va impune în finală, Simona Halep va câștiga a treia ediție consecutivă a turneului de la Madrid.

 

Halep - Mertens. În primul tur, românca a învins-o pe rusoaica Ekaterina Makarova, în două seturi, 6-1, 6-0, iar belgianca s-a impus în faţa lui Alison Van Uytvanck, 6-4, 6-4. Mertens s-a retras de la proba de dublu de la Madrid Open din cauza unor probleme de sănătate.

Halep - Mertens. Meciul se va disputa marţi, de la ora 15. Cele două sportive nu au mai fost adversare în circuitul WTA.

Mertens a câştigat, sâmbătă, la Rabat, al patrulea turneu WTA, având 13 victorii consecutive în partidele de simplu.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Halep - Makarova 6 - 1, 6 - 0 în primul tur la turneul de la Madrid
Halep - Makarova 6 - 1, 6 - 0 în primul tur la turneul de la Madrid

Simona Halep - Ekaterina Makarova 6 -1, 6 -0. Românca, numărul 1 WTA s-a impus duminică în primul tur la turneul de la Madrid în fața rusoaicei Makarova, numărul 32 WTA.

Simona Halep îşi apără la Madrid locul 1 WTA în faţa lui Caroline Wozniacki
Simona Halep îşi apără la Madrid locul 1 WTA în faţa lui Caroline Wozniacki

Simona Halep este de mai bine de jumătate de an lider mondial în tenisul feminin.

Simona Halep, cuplu inedit cu un jucător mai înalt decât ea cu 30 de centimetri
Simona Halep, cuplu inedit cu un jucător mai înalt decât ea cu 30 de centimetri

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a pierdut ambele meciuri susţinute în cadrul evenimentului caritabil Mutua Charity Manolo Santana, desfăşurat joi seara în arena Caja Magica din Madrid, scrie Agerpres.

Simona Halep, învinsă în meciurile caritabile de simplu şi dublu de la Madrid
Simona Halep, învinsă în meciurile caritabile de simplu şi dublu de la Madrid

Echipa Simonei Halep şi a lui Juan Martin Del Potro a pierdut întâlnirea caritabilă de la Madrid

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.