Simona Halep, eliminată de la Wimbledon 2022. Elena Rybakina joacă în finală cu Ons Jabeur

simona halep
IMAGO

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului de la Wimbledon 2022. Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) o va întâlni în finala turneului pe Ons Jabeur (27 de ani, 2 WTA).

 

Elena Rybakina, după calificarea în finala Wimbledon 2022

„A fost un meci foarte greu, Simona e o mare campioană, dar am făcut un meci bun astăzi. Am fost emoționată, sigur, dar atmosfera m-a ajutat. Sunt foarte fericită că am reușit să-mi gestionez emoțiile. Meciurile jucate pe Terenul 1 m-au ajutat. Nu știu cum să-mi descriu tenisul de astăzi, de obicei am suișuri și coborâșuri, dar astăzi cred că am fost foarte bine pregătită din punct de vedere mental. A fost un meci extraordinar”, a declarat Elena Rybakina, după calificarea în finala Wimbledon 2022. 

Simona Halep, eliminată de la Wimbledon 2022

Halep (30 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 16, a fost învinsă de Rybakina după o oră şi 17 minute.

„Ne-a plăcut să te avem înapoi”, este mesajul Wimbledon pentru Simona Halep. 

Citește și
Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon
Suma impresionantă pe care o va încasa Simona Halep după calificarea în optimile de finală de la Wimbledon
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Campioană la Londra în 2019, Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a încheiat astfel o serie de 12 victorii consecutive la Grand Slam-ul pe iarbă.

Rybakina (23 ani, 23 WTA), la prima ei semifinală de Grand Slam, a condus ostilităţile în ambele seturi. În primul set, Rybakina a condus cu 3-0, avantaj care s-a dovedit a fi decisiv, kazaha câştigând cu 6-3. În actul secund, Rybakina a avut 2-0, Halep a reuşit să revină şi să egaleze, 2-2, dar apoi kazaha a făcut un nou break şi s-a impus cu 6-3.

Halep a suferit la serviciu, încheind cu 9 duble greşeli, în timp ce Rybakina a totalizat 5 aşi. Rybakina a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 21-16, iar la erori neforţate raportul a fost echilibrat, 16 pentru kazahă, 15 pentru Halep.

Halep şi Rybakina sunt la egalitate în meciurile directe, 2-2, după ce s-a impus în 2020 în finală la Dubai, cu 3-6, 6-3, 7-6 (5), şi în 2021, în turul al treilea la US Open, 7-6 (11), 4-6, 6-3. Rybakina a obţinut prima victorie în 2019, în optimi la Wuhan, când Halep a abandonat la scorul de 4-5.

Simona Halep rămâne cu un cec de 535.000 de lire sterline.

În finală, Rybakina o va înfrunta pe tunisianca Ons Jabeur, care a dispus în prima semifinală de germanca Tatjana Maria în trei seturi, 6-2, 3-6, 6-1.

Desfășurarea semifinalei Simona Halep - Elena Rybakina:

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 3-6. Sportiva din Kazahstan se califică în finala de la Wimbledon 2022. Elena Rybakina o va întâlni în finala turneului pe Ons Jabeur (2 WTA), care a învins-o în penultimul act pe Tatjana Maria (103 WTA), scor 6-2, 3-6

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 3-5. Hold la treizeci reușit de Elena Rybakina cu o servă care s-a apropiat de 200 km / h în viteză: niciun pas greșit nu își mai permite românca, pentru a păstra șanse la victorie.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 3-4. Game alb pentru Simona Halep, care se pregătește de un game crucial al meciului, în care un break ar putea să o propulseze din această zonă de neîncredere oscilantă.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 2-4. Cade și al patrulea as în contul Elenei Rybakina, care confirmă break-ul și se apropie la două game-uri de prima finală de Grand Slam a carierei.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 2-3. De la 30-0, Simona Halep pierde forma de moment, comite alte două duble greșeli și pierde avantajul servei din nou.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 2-2. Primul break reușit de Simona Halep în semifinală. Românca face game la zero pe serva kazahei, iar partida poate fi relansată din acest moment psihologic.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 1-2. Hold semnat de Simona Halep, care și-a redresat considerabil serva, în raport cu game-ul precedent.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 0-2. Game la treizeci reușit de Elena Rybakina, care continuă să nu îi ofere nici măcar o șansă de break sportivei din România.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 0-1. Simona Halep comite 3 duble greșeli în game-ul care deschide manșa secundă, iar nivelul de încredere scade dramatic pentru jucătoarea din țara noastră. De urmărit cum se va mobiliza în aceste momente de cumpănă.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6. Game & prim set, Rybakina! Niciun break făcut de Simona Halep în primul set, iar kazaha se desprinde pe tabela de marcaj, după 37 de minute.

Simona Halep - Elena Rybakina 3-5. Simona Halep joacă scurtă la prima minge de set a Rybakinei și se dovedește câștigătoare din nou pe propria servă. Are nevoie însă de un break, pentru a rămâne în set.

Simona Halep - Elena Rybakina 2-5. Prezență de spirit extraordinară, din partea kazahei, care semnează o serie de lovituri năprasnice și intimidante cu forehand-ul, din spatele terenului. Nivelul de joc al Rybakinei e confirmat de cele 9 lovituri direct câștigătoare reușite până acum.

Simona Halep - Elena Rybakina 2-4. Simona Halep revine dintr-un moment critic, la 15-40 și riscă eficient pentru a reuși al doilea game în meci.

Simona Halep - Elena Rybakina 1-4. La 30-egal, Simona Halep ratează de puțin un retur cu adâncime, iar Rybakina mai adaugă un hold în contul său. Primul set se anunță a fi o misiune compromisă pentru Simona Halep, dacă sportiva din România va ceda în următorul game.

Simona Halep - Elena Rybakina 1-3. Simona Halep salvează mingi de break pentru a se impune, în al patrulea game, pentru prima dată pe propriul serviciu.

Simona Halep - Elena Rybakina 0-3. Hold la cincisprezece reușit de Rybakina, care alternează eficient servele și o trimite des pe Simona Halep la exterior.

Simona Halep - Elena Rybakina0-2. Simona Halep ratează șansă de game, iar Elena Rybakina atacă agresiv și reușește break-ul încă de la prima oportunitate.

Simona Halep - Elena Rybakina 0-1. Game alb reușit de kazahă, care a servit impecabil, fără emoții în startul partidei.

Meciul dintre Simona Halep și Elena Rybakina a început la ora 16.50. 

Învingătoarea o va întâlni în finala turneului pe Ons Jabeur (2 WTA), care a învins-o în penultimul act pe Tatjana Maria (103 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1.

Sferturile de finală de la Wimbledon 2022

În "sferturi", jucătoarea din Constanța a trecut de americanca Amanda Anisimova, 20 de ani, locul 25 WTA, scor 6-2, 6-4.

Citește și Simona Halep s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2022 după 6-1, 6-4 cu americanca Amanda Anisimova

La rândul ei, Elena Rybakina a învins-o pe australianca Ajla Tomljanovic, 29 de ani, locul 44 WTA, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep o conduce pe Elena Rybakina la meciurile directe

Până acum, Simona Halep și Elena Rybakina s-au întâlnit de trei ori. Primul lor meci a avut loc în 2019, la Wuhan, în "optimi" și nu nu a fost deloc fericit pentru campioana noastră: Din cauza unei accidentări pe care a suferit-o în primul set, Halep s-a retras la scorul de 5-4 pentru adversara sa.

În schimb, celelalte două dispute au fost câștigate de Simona Halep. În 2020, românca a învins-o pe Rybakina în finala de la Dubai, scor 3-6, 6-3, 7-6. Un an mai târziu, "Super-Simo" a trecut reprezentanta Kazahstanului la US Open, în turul 3, scor 7-6 (11), 4-6, 6-3.

Simona Halep se așteaptă la un meci dificil cu Elena Rybakina

Chiar dacă a învins-o de două ori pe Rybakina, Simona Halep a declarat că va avea parte de un meci dificil în semifinalele de la Wimbledon.

"Ei bine, știu că servește foarte bine, mă aștept la asta. Voi încerca să returnez primul ei serviciu, să o pun în teren. Știu că este o jucătoare care are un serviciu puternic. Am jucat împotriva ei de câteva ori.

Sunt sigură că are multă încredere în ea, fiind acum în semifinale aici, la Wimbledon. Dar este un nou meci, o nouă provocare. Sunt pregătită pentru el și voi încerca să dau totul pentru a-mi fructifica șansa.

Mă bazez pe experiență, multe meciuri. Am fost în această poziție. Așa că atunci când ești în această poziție, următoarea dată te simți mai bine. Te simți ca și cum ai fi fost acolo, te simți mai bine. Ai învățat unele lucruri din acele momente.

Sunt mereu deschisă să învăț. Așa că de fiecare dată când am ceva nou în interiorul meu despre ce s-a întâmplat, și încerc să dau tot ce am mai bun pentru a mă descurca mai bine data viitoare", a spus, într-o conferință de presă, Simona Halep.

Rybakina: "Cheia va fi serviciul meu"

La rândul său, Elena Rybakina a afirmat: "O să încerc să fac tot ce pot, să încerc să mă bucur pentru că joc împotriva unei mari campioane. Am avut bătălii grele înainte. Cred că în acest joc cheia va fi serviciul meu, jocul agresiv. Ea este o mare campioană. Se mișcă foarte bine, citește foarte bine jocul. Încerc doar să fac tot posibilul, să mă concentrez pe lucruri pe care le pot controla: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile.

Da, au fost meciuri foarte dure în trecut. Îmi amintesc că la Dubai am pierdut în tiebreakul din decisiv, am fost foarte aproape. Și la US Open la fel, acolo am fost puțin accidentată.

Până la urmă știu doar că trebuie să joc până la final pentru că ea este o luptătoare grozavă. Indiferent de scor, trebuie să mă concentrez pe jocul meu, pe planul meu. Trebuie să fiu mai stabilă și, de asemenea, încrezătoare în unele momente".

Elena Rybakina putea fi interzisă la Wimbledon

Elena Rybakina s-a născut și a crescut în Moscova, capitala Rusiei. Cu toate acestea, sportiva reprezintă Kazahstanul din 2018. Ea și-a schimbat naționalitatea din dorința de a primi mai multe fonduri și sprijin din partea Federației.

Dacă ar fi reprezentat în continuare Rusia, Rybakina nu ar fi putut participa la ediția din acest an a turneului londonez. Motivul? În contextul războiului din Ucraina, jucătorii de tenis ruși și bieloruși au fost interziși la Wimbledon.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon. Victorie entuziasmantă cu Paula Badosa, numărul 4 mondial
Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon. Victorie entuziasmantă cu Paula Badosa, numărul 4 mondial

Simona Halep s-a calificat spectaculos în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, luni, după ce a învins-o pe spaniola Paula Badosa, a patra favorită, cu 6-1, 6-2. 

Suma impresionantă pe care o va încasa Simona Halep după calificarea în optimile de finală de la Wimbledon
Suma impresionantă pe care o va încasa Simona Halep după calificarea în optimile de finală de la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Românca a învins-o pe poloneza Magdalena Frech cu scorul 6-4, 6-1.  

Simona Halep s-a calificat în
Simona Halep s-a calificat în "optimi" la Wimbledon. Cu cine va juca

Simona Halep, 30 de ani, locul 18 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.