Simona Halep s-a calificat în a patra finală de la Madrid. Este la o victorie distanță de primul loc în WTA

Simona Halep
Getty

Simona Halep - Belinda Bencic. Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Madrid (WTA), după ce a întrecut-o în semifinală pe elveţianca Belinda Bencic (locul 18 WTA) cu 6-2, 6-7, 6-0.

Halep va disputa finala cu numărul 35 din carieră, a doua din acest an şi, dacă o va câştiga, va urca din nou pe locul I WTA.

Este, de asemenea, a patra finală de la Madrid în care va juca.

Meciul de vineri nu a fost unul uşor, deşi a început în nota de dominare a Simonei Halep. Bencic este o jucătoare care poate pune în scenă reveniri spectaculoase, o luptătoare ce nu cedează, o tânără jucătoare de tenis în continuă ascensiune, în 2019. Eleveţianca, fost numărul 7 mondial în 2016, a început slab, a continuat cu un nivel ridicat, dar a încheiat răpusă de o altă mare luptătoare, o campioană, Simona Halep. Deşi a pierdut un set, Halep a arătat momente foarte bune de joc, încurajatoare pentru continuarea sezonului pe zgură, în care are de apărat o finală la Roma şi un titlu la Roland Garros.

Halep a făcut un prim set entuziasmant împotriva jucătoarei elveţiene, unul dintre cele mai bune din 2019. Agresivă, precisă, mobilă, alegând aproape mereu soluţiile şi unghiurile potrivite, Halep şi-a surclasat adversara, cu excepţia unei scăderi de ritm de două ghemuri. De partea cealaltă, Bencic a părut că înoată pe teren, fiind incapabilă să ajungă la mingile bine plasate de româncă şi a greşit destul de mult.

Citește și
Simona Halep la Madrid Open
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Madrid Open
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Fostul lider WTA a condus cu 2-0, după un break în ghemul I, apoi a venit acea uşoara relaxare şi elveţianca a egalat. Halep a pornit din nou motoarele la turaţie maximă şi a câştigat următoarele cinci ghemuri. După primele patru, setul a trecut în dreptul româncei, cu 6-2, după mai puţin de 28 de minute de joc.

Setul al doilea a început pentru Bencic de la 0-1, după un break la 0. Reglându-şi precizia loviturilor şi profitând de o nouă scădere în prestaţie a Simonei Halep, Bencic a început să joace şi să se deplaseze din ce în ce mai bine, să vină eficient la fileu şi să plaseze "scurte" cu precizie. Cu trei ghemuri câştigate la rând, două pe serviciul advers, elveţianca a condus cu 3-1, dar jucătoarea română nu a cedat şi a revenit cu un rebreak şi cu un ghem câştigat ceva mai greu pe propriul servciu, după egalitate la 40 şi după ce a condus cu 40-0.

Meciul a continuat echilibrat, cu Halep fructificându-şi ceva mai greu serviciul. La 5-6. sportiva din Constanţa a avut de înfruntat o minge de set a Belindei Bencic, pe care a salvat-o şi a trimis apoi setul în tie-break. Din nefericire, Halep a reuşit doar două puncte într-un tie-break controlat de adversara ei, care a egalat la seturi, după 7-6 (2) şi după o oră şi jumătate de joc. Acesta a fost primul set pierdut de Halep la actuala ediţie a turneului de la Madrid.

Scenariul de la Doha, când Bencic a revenit după un prim set câştigat de Halep şi s-a impus, nu s-a repetat la Madrid. Deşi ambele jucătoare au arătat semne de oboseală, Halep a avut mintea mai limpede şi mâna mai sigură, a scos din ea toată energia pentru "bagel", un set la 0, al patrulea la actuala ediţie, punând capăt meicului după o oră şi 57 de minute

Halep va evolua în ultimul act, sâmbătă, cu învingătoarea dintre americanca Sloane Stephens, lcoul 8 WTA, şi olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

LIVE TEXT, DESFĂȘURAREA PARTIDEI

Setul 3

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7, 6 - 0. Simona a câștigat setul și merge în finală.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7, 5 - 0. Elvețianca nu mai găsește nicio soluție. Simona își face serviciul și este la un game distanță de victorie.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7, 4 - 0.  Simona a făcut al doilea break din setul decisiv. Bencic pare depășită și începe să greșească tot mai mult.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7, 3 - 0. Simona își face serviciul la 0 și duce scorul la 3-0 in setul decisiv. 

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7, 2 - 0. Simona a reușit primul break din setul decisiv. 

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7, 1 - 0. Simona îşi face serviciul în debutul setului decisiv, cu toate că a mai făcut o dublă greşeală.

Setul 2

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 7 (2 - 7). Elvețianca a controlat tie-break-ul. A lovit puternic și a forțat-o pe Simona să greșească. Bencic a câștigat setul al doilea și a dus partida în decisiv.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 6 - 6. Simona își face serviciul în cele din urmă și trimite setul al doilea în tie-break.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 5 - 6. Bencic a câștigat game-ul. Simona e nevoită să câștige pe propriul serviciu pentru a nu duce setul în decisiv.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 5 - 5. Egalitate din nou, după ce Simona și-a făcut serviciul.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 4 - 5. Bencic își face serviciul și se apropie la un singur game de câștigarea setului 2. Simona e nevoită să servească pentru a rămâne în set.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 4 - 4. Simona Halep restabilește egalitatea în acest set, după ce își câștigă propriul serviciu.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 3 - 4. Bencic a câștigat la 0 acest game.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 3 - 3. Simona a restabilit egalitatea, după ce a avut 40-0 și a fost nevoită să revină de la 40-40.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 2 - 3. Simona revine și ea cu un break și reduce diferența în cel de-al doilea set.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 1 - 3. Belinda Bencic mărește diferența, după ce reușește un nou break. Este al treilea game consecutiv pe care îl câștigă elvețianca.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 1 - 2. Elvețianca preia conducerea setului, după ce își face serviciul. 

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 1 - 1. Elvețianca revine și reușește și ea un break.

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2, 1 - 0. Simona a făcut break in primul game din setul 2. A câștigat 5 game-uri consecutive.

Setul 1 

Simona Halep - Belinda Bencic, 6 - 2. Simona Halep și-a făcut serviciul și a câștigat primul set al partidei fără probleme, în mai puțin de jumătate de oră.

Simona Halep - Belinda Bencic, 5 - 2. Simona Halep a reușit break-ul și va servi pe set.

Simona Halep - Belinda Bencic, 4 - 2. Halep își face serviciul și mărește diferența.

Simona Halep - Belinda Bencic, 3 - 2. Simona preia conducerea setului.

Simona Halep - Belinda Bencic, 2 - 2. Bencic a câștigat al doilea game și o egalează pe Simona la beak-uri.

Simona Halep - Belinda Bencic, 2 - 1. Elvețianca a luat primul game al meciului.

Simona Halep - Belinda Bencic, 2 - 0. Simona și-a consolidat break-ul și a câștigat al doilea game, pe propriul serviciu.

Simona Halep - Belinda Bencic, 1 - 0. Elvețianca a servit prima, însă Simona a început în forță, nu i-a dat nicio șansă adversarei și a reușit primul break.

 

 

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Simona Halep s-a calificat în semifinalele Madrid Open. Cu cine va juca următorul meci
Simona Halep s-a calificat în semifinalele Madrid Open. Cu cine va juca următorul meci

Simona Halep a învins-o joi pe Ashleigh Barty şi merge în semifinalele turneului de la Madrid.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Madrid Open
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Madrid Open

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului de la Madrid.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open
Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6, 6-1, pe britanica Johanna Konta, locul 41 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.