Simona Halep - Angelique Kerber, 6 - 3, 4 - 6, 9 - 7. Simona Halep este în finala Australian Open

Simona Halep, Australian Open 2018
Getty

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în premieră în finala turneului Australian Open, joi, la Melbourne, după ce a învins-o în penultimul act pe germanca Angelique Kerber, cu 6-3, 4-6, 9-7.

Simona Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei şi s-a impus dramatic după două ore şi 20 de minute, salvând şi două mingi de meci.

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

În finală la Melbourne, Halep o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, care a trecut joi de belgianca Elise Mertens, cu 6-3, 7-6 (7/2). Câştigătoarea va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA.

LIVE TEXT, DESFĂȘURAREA PARTIDEI

Citește și
Karolina Pliskova
Pliskova s-a plâns că Halep i-a "furat" forţa mingilor ei: Cred că îi place că dau tare
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Setul III

Halep - Kerber 9 - 7 Simona Halep este în finala Australian Open, pentru prima dată în carieră. Românca s-a impus cu 9-7 în decisiv, la capătul unui meci uluitor.

Simona Halep se bate pentru trofeu cu Caroline Wozniaki, numărul 2 mondial.

Halep - Kerber 8 - 7 Simona continuă să servească foarte bine. Halep este în continuare foarte solidă în game-urile de serviciu și lovește excelent.

Halep - Kerber 7 - 7 Angelique Kerber a făcut un game bun, a servit bine și a restabilitegalitatea.

 

Halep - Kerber 7 - 6 Simona a revenit în avantaj. Halep închide cu un as un game în care a servit excelent. Mai are nevoie de un game pentru calificarea în finală.

Halep - Kerber 6 - 6 Meci incredibil la Melbourne! Simona salvează şi ea două mingi de meci şi egalează la 6.

Halep - Kerber 5 - 6 Trei game-uri la rând câștigate de Kerber, care va servi acum pentru calificarea în finală.

Halep - Kerber 5 -  5 Simona ratează două mingi de meci consecutive şi drama continuă.

Halep - Kerber 5 - 4 Simona a servit pentru meci, dar a pierdut, după un punct uluitor, câştigat de Kerber. Simona a fost la două puncte de câştigarea meciului.

Halep - Kerber 5 - 3 Simona a mărit diferența, după ce a reușit un break. Românca a condus cu 40 - 0 pe serviciul lui Kerber, a pierdut o minge de break, apoi a punctat decisiv.

Halep - Kerber 4 - 3 Simona Halep a reușit un game excelent, revenind de la 0 - 30.

Halep - Kerber 3 - 3 Jucătoarea din Germania restabilește egalitatea în setul decisiv, după ce și-a câștigat serviciul. Simona a greşit două mingi uşoare în acest game.

Halep - Kerber 3 - 2 Simona Halep și-a câștigat serviciul foarte ușor și revine în avantaj.

Halep - Kerber 2 - 2 După un început de game excelent pentru Simon, patru greşeli neforţate o pun în avantaj pe Kerber.

Halep - Kerber 2 - 1 Conducerea setului este preluată de Simona Halep, după ce și-a câștigat serviciul. Jucătoarea noastră pare că a trecut peste momentele grele și este din nou într-o formă excelentă.

Halep - Kerber 1 - 1 Simona restabilește egalitatea, după ce reușește, la rândul ei un break.

Halep - Kerber 0 - 1 Început greu de set decisiv pentru Simona, care pierde game-ul. Punctul care a închis game-ul a fost cel mai frumos schimb al acestei întâlniri.

Setul II

Halep - Kerber 4 - 6 Angelique Kerber a câștigat cel de-al doilea set și duce meciul în decisiv. Simona a făcut multe greșeli în acest game, de care Kerber a profitat.

Halep - Kerber 4 - 5 Kerber a reușit un break pe un serviciu slab al Simonei Halep. Jucătoarea din Germania va servi pentru câștigarea setului.

Halep - Kerber 4 - 4 Kerber a salvat două mingi de break și este din nou la egalitate cu Simona. A fost cl mai lung break de până acum.

Halep - Kerber 4 - 3 Nici în acest game Kerber nu a avut nicio șansă, iar Halep a câștigat ușor.

Halep - Kerber 3 - 3 Kerber a reușit să egaleze. Meciul devine tot mai tensionat.

Halep - Kerber 3 - 2 Angelique Kerber a forțat și a făcut break. Are acum șansa să egaleze scorul.

Halep - Kerber 3 - 1 Simona a reușit primul break al setuui secund. Este tot mai aproape de finala Australian Open.

Halep - Kerber 2 - 1 Simona joacă excelent pe propriul serviciu, iar Kerber nu poate să-i pună probleme. Simona este din nou în avantaj.

 

Halep - Kerber 1 - 1 Kerber și-a câștigat serviciul. Jocul în cel de-al doilea set pare mai echilibrat.

Halep - Kerber 1 - 0 Simona și-a câștigat serviciul. A servit impecabil şi a ajuns imediat la 40-0. O greşeală a lui Kerber îi aduce primul game din setul secund sportivei noastre.

Halep - Kerber A început al doilea set, cu Simona la serviciu.

 

Setul I 

 

Halep - Kerber 6 - 3 Simona Halep a mai făcut un break și a câștigat primul set.

Halep - Kerber 5 - 3 Angelique Kerber a reușit un beak și pare de neoprit. Simona trebuie să rămână calmă. 

 

Halep - Kerber 5 - 2 Angelique pare că își revine și a reușit al doilea game. 

Halep - Kerber 5 - 1 Vine și primul game câștigat de Kerber. Simona a inceput game-ul cu o dublă greșeală.

Halep - Kerber 5 - 0 Simona domină absolut și va servi pentru câștigarea setului. Halep joacă excelent și îi intră fiecare lovitură.

Halep - Kerber 4 - 0 Serviciul Simonei este fără greșeală. Kerber nu îșii revine, jocul Simonei e la un nivel fantastic.

Halep - Kerber 3 - 0 Simona mai face un break. Returnează agresiv și este extrem de mobilă. Kerber nu-și găsește ritmul.

Halep - Kerber 2 - 0 Simona Halep și-a câștigat serviciul.

Halep - Kerber 1 - 0 Simona a început excelent partida și a reușit un break. Kerber a greșit mult în debutul partidei.

Halep - Kerber Partida a început cu Kerber la serviciu.

Halep - Kerber Cele două jucătoare au intrat pe teren pentru încălzire.

ORA 7:00 Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 7-6 (2), pe sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Caroline Wozniacki va juca în finala cu câștigătoarea partidei dintre Simona Halep și Angelique Kerber.

Halep - Kerber. Simona Halep o va avea ca adversară pe nemțoaica Angelique Kerber, care este într-o formă bună după ce a învins-o pe Maria Șarapova cu 6-1, 6-3, în turul al III-lea de la Australian Open.

În meciul contra rusoaicei, Kerber a dat dovadă de un joc perfect, din punct de vedere tactic, dominându-și adversara pe tot parcursul disputei.

Simona Halep a fost antrenată de actualul antrenor al adversarei sale, belgianul Wim Fissette.

O știu foarte bine pe Simona, pentru că am lucrat împreună timp de un an, în 2014. E o jucătoare care, precum Angie, încearcă să returneze toate mingile și să atace cu backhand-ul. Va fi o mare luptă, un meci precum un joc de șah", a declarat Wim Fissette.

Se anunță un meci dificil, cele două jucătoare s-au întâlnit de opt ori până acum, fiecare dintre ele având câte 4 victorii.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Surpriza făcută de Simona Halep fanilor săi, după victoria cu Pliskova. FOTO
Surpriza făcută de Simona Halep fanilor săi, după victoria cu Pliskova. FOTO

Simona Halep, locul I mondial, se bucură după ce a învins-o pe ceha Karolina Pliskova, în sferturile finalei de la Australian Open

Pliskova s-a plâns că Halep i-a
Pliskova s-a plâns că Halep i-a "furat" forţa mingilor ei: Cred că îi place că dau tare

Sportiva cehă Karolina Pliskova a povestit cu umor cum a fost învinsă de Simona Halep, în sferturile de finală ale Australian Open.

L'Equipe, după victoria Simonei Halep: ”Maşina s-a pus în mişcare şi Pliskova nu a mai putut s-o oprească
L'Equipe, după victoria Simonei Halep: ”Maşina s-a pus în mişcare şi Pliskova nu a mai putut s-o oprească"

L'Equipe scrie, miercuri, că Simona Halep, numărul 1 mondial, nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.