Simona Halep a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara. FOTO

Simona Halep, Universitatea de Vest
News.ro

Sportiva Simona Halep, numărul unu mondial în tenis, a primit, vineri, titul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” din partea Universităţii de Vest din Timişoara.

Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara a fost neîncăpătoare, vineri, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” sportivei Simona Halep.

Simona Halep a fost primită cu aplauze de către cei prezenţi, iar la ceremonie a participat şi fostul campion olimpic Mihai Covaliu.

După ce i-a fost decernat titlul universitar, Simona Halep a primit de la rectorul UVT, Marilen Pirtea, un tablou realizat de caricaturistul timişorean, Ştefan Popa Popa’s.

La finalul ceremoniei, Simona Halep le-a povestit tinerilor cum s-a motivat şi a câştigat primul său titlu important, la junioare.

Citește și
Simona Halep si Darren Cahill
Simona Halep, după ce a rămas fără antrenor: „Vom vedea cum va fi”
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

”Universităţii de Vest din Timişoara îi sunt recunoscătoare pentru acest titlu şi pentru acest moment deosebit. Au fost două momente frumoase din cariera mea de până acum pentru că nu s-a încheiat încă. Acum zece ani am câştigat turneul de la Rolland Garros la juniori. Am plecat la Paris joi dimineaţa, foarte pregătită, eram cu încrederea foarte sus, le-am spus părinţilor mei că va fi ultimul turneu jucat la juniori. Pe parcursul turneului am întâlnit adversare dificile, dar cu o putere interioră am ajuns în finală unde am întâlnit-o pe Elena Bogdan, o altă româncă pe care o cunoşteam şi cu care m-am antrenat. Am început meciul foarte bine, însă o presiune m-a curpins, o teamă de succes pentru că eram aproape, m-am aşezat pe bancă şi mi-am spus că îmi îngreunez meciul din cauza emoţiilor, m-am motivat, am intrat în teren şi mi-am spus că e singurul loc unde vreau să fiu atunci. Am intrat şi am câştigat cu 6-1 sau 6-2, nu mai ştiu. Aşa am încheiat cariera de juniori. Din momentul acela mi-am pus ca obiectiv acelaşi lucru la seniori, am fost îndrăzneaţă”, a povestit Simona Halep.

Campioana şi-a amintit şi de momentul când a pierdut finala de la Rolland Garros în 2017.

”În 2017, când am plecat spre Paris, m-am accidentat la Roma, am avut o entorsă la gleznă, dar nimic nu m-a oprit şi mi-am spus că vreau să joc turneul, deşi echipa şi familia mi-a spus că ar trebui să renunţ la Rolland Garros. Am jucat meciuri grele, cert este că în finală am condus mult, am avut set 3-1, însă Ostapenko a fost mai încrezătoare, nu s-a gândit prea mult şi mi-a furat trofeul din mâini. A fost o perioadă grea, trei luni am suferit”, a spus sportiva.

Simona Halep a menţionat şi momentul în care a câştigat turneul de la Rolland Garros, în acest an.

Nu am cedat, am mers în continuare la antrenamente, la turnee şi am prograsat emoţional foarte mult. Anul acesta am mers la turneu cu o linişte sufletească, asemănătoare cu cea din 2008, ştiam că am jocul bine pus la punct. Eram puternică la momentul respectiv şi aveam emoţii mari. Am simţit un val de emoţie pozitivă, am simţit că finala va fi mai uşoară, dar m-am înşelat. Am fost condusă cu set şi 3-0. Ştiam cum joacă Stephens, eu m-am retras şi nu am fost destul de agresivă. Însă la 2-0 mi-am spus că dacă nu intru în joc nu am nicio şansă. Mi-am spus că trebuie să dau tot ce am mai bun. Am intrat în teren, am mers la fileu de trei ori şi mi-am spus că e momentul să lovesc fiecare minge cu încredere. Când s-a apropiat de final, m-am oprit un moment şi mi-am spus că e atât de aproape. Am servit destul de puternic, dar a fost un serviciu precis unde s-a greşit returul. Am simţit că toate greutăţile, toate momentele de tristeţe s-au dus. Mesajul pe care vreau să îl transmit tinerilor e că atunci când îţi doreşti ceva trebuie să ai încredere. Aşa am făcut eu şi vreau să vă spun că un vis poate fi îndeplinit”, a spus Simona Halep.

Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timişoara recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume.

Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională şi socială. Printre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu se numără actorii Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş sau primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Simona Halep se menține pe locul 1 în clasamentul WTA
Simona Halep se menține pe locul 1 în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep se menține în fruntea clasamentului WTA, pentru a 55-a săptămână, cu un avans din 1.046 de puncte față de Angelique Kerber.

Simona Halep, după ce a rămas fără antrenor: „Vom vedea cum va fi”
Simona Halep, după ce a rămas fără antrenor: „Vom vedea cum va fi”

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că în perioada următoare nu va avea antrenor și că va merge singură la turnee.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.