Serena Williams nu va participa la turneul de la Madrid. Motivul anunțat de aceasta

04-05-2018 09:12


serena williams

Americanca Serena Williams, fostul lider mondial al tenisului feminin, a renunţat să participe la turneul WTA de la Madrid care începe sâmbătă, deoarece are nevoie de antrenamente suplimentare înainte de a relua competiţiile, au confirmat organizatorii.

Serena Williams explicase în urmă cu câteva zile că nu poate participa la această competiţie din motive de sănătate. "Din păcate, nu voi putea juca la Madrid, fiindcă am avut febră şi nu mă simt la 100% din capacitate", a spus ea, conform Agerpres.

Ajunsă acum pe locul 449 WTA, Serena Williams a disputat doar două turnee în acest an, în martie, la Indian Wells şi Miami. Ea speră să poată juca în turneul de la Roma (13-20 mai) pentru a se pregăti în vederea Roland Garros (27 mai-10 iunie), unde s-a înscris.

Recent, Ion Țiriac a criticat-o pe Serena, afirmând că tenisul feminin duce lipsă de personalităţi importante.

"Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin”, a spus Țiriac într-un interviu pentru o publicație germană.

Replica Serenei nu a întârziat să apară.

"Am spus întotdeauna că oamenii au dreptul la opinia lor. Clar, e mai mult de tenisul feminin decât de mine. E mult mai mult, dar mă voi certa cu el, credeţi-mă! Este un comentariu ingorant şi unul sexist şi poate că el este un om ignorant", a declarat Serena Williams, pentru New York Times.

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Campioana în vârstă de 36 de ani, care a născut în septembrie primul său copil, o fetiţă, încearcă să revină la cel mai bun nivel al său. La întoarcerea sa în circuitul WTA, ea de fost învinsă de sora sa Venus în turul 3 al turneului de la Indian Wells. Serena s-a înclinat apoi în primul tur la Miami, în faţa japonezei Naomi Osaka, iar de atunci nu a mai jucat.

Câştigătoarea ultimelor două ediţii ale turneului de la Madrid este românca Simona Halep, actualul lider mondial.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO