Moment emoționant pe Arena Națională. Aproape 30.000 de copii au cântat imnul

Ultima actualizare: 16-10-2019 13:37

Moment emoționant, marți seara, pe Arena Națională, după ce copiii au început să cânte imnul României. 

Naționala își va trece în palmares un record absolut. Aproape 30.000 de copii se vor afla în tribunele celui mai mare stadion din țară, Arena Națională, pentru lecția de fotbal care se va preda cu porțile închise, doar minorilor neatinși de microbul huliganismului.

Este pedeapsa primită de la UEFA, după ce suporterii au făcut scandal și au scandat lozinci rasiste. Copiii vin din toată țara, cu autocarele, și au început deja să sosească, la Arena Națională.

Va fi cu adevărat o partidă istorică la care vor asista 30.038 de copii sub 14 ani şi însoţitorii acestora. Sunt doar 3-4 judeţe din care nu vine niciun elev astă seară aici, în rest toate celelalte sunt reprezentate.

Vom avea în tribune copii de la scoala gimnaziala din comună Raşca, judeţul Cluj, sau din Harău, judeţul Hunedoara sau de la Starchiojd judeţul Prahova, din Fălticeni, Alejd, Limanu şi din multe alte asemenea localităţi ai căror copii n-ar fi avut vreodată posibilitatea să ajungă la o partidă de fotbal pe cel mai mare stadion al ţării.

Cu toţii au venit în mod organizat aici, cu însoţitori cadre didactice sau antrenori, conform reglementarilor UEFA, şi cu toţii sunt pregătiţi să susţină echipa naţională. Este o bună ocazie pentru ei toţi să înveţe cum să se comporte pe un stadion şi să dea exemplu tuturor că această lecţie de fotbal e una necesară.

Cu siguranţă va fi una pe care nu o vor uita prea curând. Pregătirile lor pentru acest meci au început de câteva zile şi astăzi mulţi s-au pornit la drum încă de dimineaţă pentru a ajunge aici la timp. Este un efort considerabil dar şi-au dorit să profite de această ocazie.

La liceul internaţional de Informatică din Bucureşti, copiii aşteptau astăzi cu nerăbdare să îmbrace tricourile naţionalei şi să meargă pe stadion. Lecţia de bună purtare pe stadion e una pe care şi-au însuşit-o deja.

Cel puţin 150 de elevi de la această şcoală s-au înscris pe listele de participare. Conform regulilor impuse de UEFA, la fiecare 10 copii este nevoie de un însoţitor adult, profesor sau antrenor.

Copiii au voie pe stadion cu steaguri şi pancarte şi, de asemenea, vor primi din partea oragnizatorilor o gustare şi apa. Pentru cei mai mulţi însă, emoţia de a se afla pentru prima dată la un asemenea eveniment depăşeşte orice aşteptare.

150 de copii de la Academia de fotbal Viitorul a lui Gică Hagi s-au îmbarcat şi ei în 3 autocare şi au pornit spre capitală. Cei mai mici abia au împlinit 6-7 ani.

Plecaţi tocmai din Ghiroda în judeţul Timiş, aceşti copii au repetat lozinicile pe care le vor scanda în tribune, într-o parcare de pe autostradă.

Peste 800 de copii au plecat după prânz din piaţa Unirii din Focşani.

Îmbarcaţi în peste 20 de autocare şi microbuze, ei se bucura de o excursie neaşteptată în capitala şi vor susţine echipa cu entuziasm din tribune.

Cam în acelaşi timp, 400 de elevi în culorile Universităţii Craiova plecau spre Bucureşti din fața stadionului Ion Oblemenco.

În total, organizatorii aşteaptă peste 200 de autocare în această seară la Arena Naţională. Cele mai multe vor fi parcate pe inelul din jurul stadionului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO