Intalnire cu conotatii politice pe ringul de lupta. Meci de box intre Rusia si Ucraina, in sferturile de finala World Series

20-03-2014 12:11


Alexander Gvozdik

Confruntarea dintre Rusia si Ucraina, prevazuta in cadrul sferturilor de finala ale competitiei de box World Series (WSB), se va disputa, in ciuda tensiunilor dintre cele doua tari, cauzate de criza din Crimeea.

"Aceasta decizie este bazata pe principiul miscarii olimpice, potrivit caruia sportul trebuie gestionat intotdeauna in afara politicii. Cele doua echipe sunt complet de acord cu acest principiu si AIBA/WSB este foarte fericita ca acest punct de vedere este respectat de ambele parti", se arata intr-un comunicat comun al organizatorilor.

AIBA a fixat sferturile de finala pentru 30 martie 2014 la Moscova, in timp ce returul va avea loc la 4 aprilie la Donetk. Daca Rusia se va califica, va infrunta SUA, intr-o alta intalnire cu conotatii politice, sau Cuba.

Meciul vedeta al intalnirii Rusia-Ucraina este cel dintre rusul Nikita Ivanov si ucraineanul Alexander Gvozdik, neinvins de noua lupte si medaliat cu bronz la JO de la Londra din 2012.

Criza dintre cele doua tari s-a adancit dupa ce Moscova a oficializat alipirea peninsulei ucrainene Crimeea, ocupata de aproape trei saptamani de trupe rusesti.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO