Oprescu, despre gazonul de pe National Arena: Asta e viata. Nu pot sa dau ordin sa creasca iarba

×
Codul embed a fost copiat

50.000 de spectatori au parasit dezamagiti Arena Nationala, dupa meciul Romaniei cu Franta. Partida terminata cu scorul de 0-0 compromite practic calificarea Romaniei la Campionatul European din 2012.

In plus, nici nu s-a inaugurat bine noul stadion care a inghitit peste 130 de milioane de euro, ca au si aparut problemele.
Gazonul a rezistat doar o jumatate de ora, iar la finalul meciului arata ca dupa aratura de toamna.

Gazonul arenei a cedat inca de la primele pase ale meciului. Fiecare sut purta cu el si cate o brazda si curand jucatorii, au inceput sa se impiedice in gropi. Dezamagitor, au spus intr-un glas spectatorii, care au parasit stationul chiar si inainte de incheierea partidei.

Emil Boc: "Publicul a fost admirabil, a fost poate cel mai bun public pe care l-a avut Romania la un meci de fotbal din ultimii ani. Eu cred ca Arena Nationala arata superb si ne putem mandri cu ea".

Intrebat despre starea gazonului, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus:  "Asta e viata, acceptabil fata de ce ma asteptam sa fie, de nu mai stiam in ce parte s-o iau. Sa dau ordin la firul ierbii sa creasca nu pot nici eu".

Citește și
National Arena - Stadionul National Lia Manoliu - 1
Poti pleca plin de vanatai de pe National Arena. La ce trebuie sa fii atent pe stadionul de 5 stele
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Iata reactiile suporterilor:

"E o bataie de joc in primul rand pentru 50.000 de oameni care au venit sa vada nationala asta si pentru care nu au fost in stare sa asigure un gazon macar."

"E pacat, e pacat ca ne-am facut de rusine."

"Chiar la un moment dat s-a impiedicat de o groapa unul din baietii nostri."

Imediat dupa fluierul de final, angajatii stadionului s-au grabit sa acopere gaurile si sa ude gazonul, insa terenul va avea nevoie de reparatii serioase.

Dezamagirea publicului a fost cu atat mai mare cu cat jucatorii Nationalei au ratat cateva ocazii de gol. Meciul s-a terminat 0 la 0, iar jucatorii romani au fost huiduiti de suporteri la iesirea din teren.

Nici francezii n-au plecat mai incantati spre casa. Visau la un meci exploziv de care nu au avut parte.

50.000 de spectatori au asistat la meciul Romania-Franta din preliminariile EURO 2012, la care nationala noastra a ratat calificarea.

►Gazonul de pe National Arena, care a cedat in primele 30 de minute de la inceperea partidei a costat nu mai putin de 70.000 de euro, in timp ce constructia intregului station a presupus o investitie de 230 de milioane.

Cu numai o zi inaintea meciului cu Franta, pe gazonul de la "National Arena" au rasarit ciuperci

23: 45 "Se poate spune ca in proportie de 95% am ratat calificarea. Ne pare rau ca nu am putut face mai mult astazi si pe toata durata acestei calificari. Sapunaru a facut o contractura musculara si nu a putut incepe meciul. Puteti vedea in ce conditii s-a jucat...nu incerc sa gasesc scuze. Nu pot sa comentez mai mult despre gazon, dar se putea si mai bine. Matel, Luchin si Chiriches au jucat bine. Spectatorii probabil sunt suparati pentru ca am ratat calificarea. E o reactie normala", a spus Razvan Rat.

Citeste mai multe declaratii pe www.sport.ro!

23:30 La meciul de pe Arena Nationala au asistat 49.182 de spectatori, dintre care aproximativ 300 de fani francezi impartiti in doua grupuri.

Urmatoarele meciuri din grupa D se vor disputa la 7 octombrie dupa urmatorul program: Romania - Belarus (ora 21.00), Bosnia-Hertegovina - Luxemburg (ora 21.00), Franta - Albania (ora 22.00).

Fundasul dreapta Cristian Sapunaru, anuntat titular, s-a accidentat la incalzirea dinaintea partidei si a fost inlocuit in echipa de start de Srdjan Luchin. Sapunaru a iesit de pe teren, dupa incalzire, tinandu-se de pulpa piciorului drept. Pe fiecare scaun de pe Arena Nationala spectatorii au gasit stegulete tricolore si cartoane colorate pentru coregrafie.

La intonarea imnului, suporterii au avut placute in rosu, galben si albastru pe care le-au ridicat deasupra capului.

Jucatorii echipei nationale a Romaniei au fost huiduiti la finalul meciului. Portarul Ciprian Tatarusanu a fost fluierat inca inainte de incheierea meciului, deoarece tragea de timp.

22:00 Gazonul Arenei Nationale a cedat dupa jumatate de ora de joc din meciul Romania - Franta, din preliminariile Campionatului European din 2012.

Numeroase bucati de gazon s-au desprins deja pe toata suprafata de joc.

Primăria Capitalei anuntase, luni, ca gazonul de pe Arena Nationala s-a deteriorat din cauza conditiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate si lipsa precipitatiilor - urmand ca portiunile afectate sa fie inlocuite. Gazonul de pe Arena Nationala a fost achizitionat din Italia si a fost montat de o firma specializata in executia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

20:30 Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marti seara, impreuna cu presedintele FIFA, Joseph Blatter, si conducatorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marchează inaugurarea Arenei Nationale, unde incepand, de la ora 21.30, va avea loc meciul Romania - Franta, din preliminariile Euro 2012.

Pe placheta se putea citi: "Arena Nationala a fost inaugurata astazi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial Romania - Franta".

19:00 Este bine de stiut insa ca, daca vrem sa mai prindem macar barajul pentru europene, trebuie sa castigam absolut toate partidele, adica si pe cea din aceasta seara.

Chiar daca nationala se afla "in pana de vedete" si nu merge extraordinar, are un avantaj imens. Joaca pe National Arena. Stadionul, care arata ca o nava spatiala, va fi inaugurat in prezenta a 55.000 de fani entuziasti. Unii dintre ei si-au cumparat biletele chiar in ultima clipa, de la speculanti.

Cu doar cateva ore inaintea meciului era agitatie mare pe aleile de acces catre stadion. Zecile de bisnitari de bilete s-au dispus strategic. Pe principiul fraier nu e cel care cere, ci cel care da, preturile la negru le depasesc cu mult pe cele de la oficial. Si nici nu e loc de negociere.

Singurii cinstiti erau doar cei care stateau la coada ca sa isi ridice tichetele comandate pe internet in ultimele trei zile.

Lumea este la fel de agitata si dincolo de portile arenei. Si astazi s-a dat cu matura si s-au spalat panourile.

Cu totii vor sta cu ochii pe cei 50.000 de spectatori. Unii vor ajunge aici cu mijloacele de transport in comun care circula gratuit.

Pentru cei care se incapataneaza sa foloseasca autoturismele personale, situatia este complicata. Stadionul are mai putin de 200 de locuri de parcare, iar in zona, doua dintre arterele principale de acces sunt inchise traficului rutier.

Pe de alta parte, infruntarea din aceasta seara aduce oarecum cu cea dintre David si Goliath! Sau cum ar putea fi descris altfel duelul dintre staruri ca Benzema ori Ribery, din tabara Cocosilor Galici si mai putin vestitul Chiriches de la Pandurii Targu Jiu ajuns pentru prima oara in viata titular in nationala Romaniei?

In cifre seci, diferenta arata cam asa: romanul Chiriches castiga 60.000 de euro pe an. Maruntis pentru starurile Frantei, care cheltuiesc asemenea sume intr-o o seara de huzur pe Coasta de Azur. Ribery ia banii lui Chiriches in doua zile, iar Benzema ceva mai greu: in trei.

Altfel spus, Ribery de la Bayern Munchen, platit cu 10 milioane de euro anual, obtine mai mult decat lotul Romaniei, cu rezerve si antrenor cu tot. Si pentru ca vorbim despre salarii fabuloase, Benzema il urmeaza in top, fiind rasfatat de Real Madrid cu 8,5 milioane pe sezon.

Sa nu disperam insa mai ales ca o veche vorba romaneasca, spune ca "buturuga mica rastoarna carul mare". Care ar fi avantajul nostru? In primul rand, francezii sunt aroganti, ne trateaza se sus si poate nu ne iau in seama.

Banii si faima nu au fost tot timpul de bun augur pentru craii din nationala Frantei. Chiar daca au la picioare o lume intreaga, conduc masini scumpe, iar fetele frumoase roiesc in jurul lor, scandalurile - in special cele sexuale - s-au tinut scai de vedetele Cocosului Galic. Inaintea Campionatului Mondial din Africa de Sud, o minora din Maroc - Zahia Dehar - a declarat ca a intretinut relatii intime cu Benzema si Ribery. 1.800 de euro ar fi platit cel din urma pentru noaptea de amor.

Apoi cei doi au fost la un pas de puscarie. Desi au scapat miraculos de zeghe, au continuat sa-si faca de cap. Numele lui Benzema a fost implicat intr-o noua poveste de hartuire sexuala. Presa din Spania a scris ca atacantul lui Real ar fi contactat, prin intermediul unui site de socializare, o minora de 14 ani din Franta. Dupa mai multe convorbiri, fata ar fi inceput sa primeasca mesaje si fotografii deocheate de la utilizatorul al carui nume fictiv era "Karim Benz".

Cazul este departe de a fi inchis, mai ales ca politia din peninsula a dovedit ca, in discutiile dintre "Karim Benz" si minora, a fost folosit si un numar de telefon apartinand clubului madrilen.

Si nu este singurul caz de acest fel. Un barbat i-a pretins lui Benzema 1 milion de euro in schimbul unor poze compromitatoare in care fotbalistul aparea cu fiica lui, tot o minora. Cu ajutorul autoritatilor Benzema i-a organizat un flagrant acestuia.

Doar masinile le-au mai facut fotbalistilor francezi probleme la fel de mari ca si femeile. Acelasi Benzema este considerat de presa franceza "spaima soselelor". Dupa ce a facut praf un Audi si-a luat un Lamborghini de ultima generatie caruia i-a rupt repede rotile.

Nu ne ramane decat sa speram ca si in aceasta seara va face inca un derapaj.

17:00 Inna va canta live doua melodii inaintea partidei de fotbal Romania - Franta, programata in aceasta seara, de la ora 21.30, pe Arena Nationala din Bucuresti, in cadrul preliminariilor Euro 2012, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Conform organizatorilor, la evenimentul care va inaugura Arena Nationala spectatorii vor acces incepand cu ora 18.00.

Primarul General, Sorin Oprescu, va dezveli, impreuna cu premierul Emil Boc si presedintele FRF, Mircea Sandu, placheta care marcheaza inaugurarea Arenei Nationale la ora 20.15.

Desfasuratorul evenimentului este urmatorul:

ora 21.11 - Inna, insotita de opt dansatori, va canta live doua melodii;

ora 21.19 - Frantisek Laurinec, membru al Comitetului Executiv al UEFA, va inmana distinctii fostilor fotbalisti care au in palmares cel putin 100 de selectii la echipa nationala a Romaniei;

ora 21.21 - Jucatorii si arbitrii intra pe teren alaturi de copii;

ora 21.22 - Ceremonie FIFA Fair-Play Days;

ora 21.24 - Doi artisti vor intona imnurile nationale ale celor doua tari;

ora 21.30 - Lovitura de incepere a partidei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cu numai o zi inaintea meciului cu Franta, pe gazonul de la
Cu numai o zi inaintea meciului cu Franta, pe gazonul de la "National Arena" au rasarit ciuperci

Cu 24 de ore inaintea meciului, "National Arena" da in clocot, desi pe teren au intrat doar echipele de muncitori. Sute de oameni au facut curatenie luna, dar au descoperit ca tocmai gazonul ar avea ceva probleme.

Poti pleca plin de vanatai de pe National Arena. La ce trebuie sa fii atent pe stadionul de 5 stele
Poti pleca plin de vanatai de pe National Arena. La ce trebuie sa fii atent pe stadionul de 5 stele

Cu mai putin de o saptamana inainte, de marea inaugurare, autoritatile au simulat o serie de interventii, pe Arena Nationala, stadionul de cinci stele, al Romaniei.

Pelerinaj la National Arena. Strigate de bucurie si aplauze cand s-a aprins nocturna. VIDEO
Pelerinaj la National Arena. Strigate de bucurie si aplauze cand s-a aprins nocturna. VIDEO

"National Arena" este gata si zeci de mii de oameni au vizitat sambata seara stadionul care arata ca o nava spatiala. Vizitatorii au luat loc in tribune si au facut o multime de poze. Pacat ca n-au avut si ce urmari pe gazon.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.