Finală cu acuze de sexism, scandal cu arbitrul şi lacrimi pentru Serena Williams, în finala US Open

09-09-2018 07:43


Serena Williams

Serena Williams - Naomi Osaka 2-6, 4-6. Serena Williams a făcut mai multe crize de nervi în timpul finalei de la US Open. La finalul partidei, ea a refuzat să răspundă la întrebări.

"Nu vreau să fiu nepoliticoasă. Nu vreau să răspund la întrebări. Ea a jucat bine. E prima ei victorie într-un turneu de Grand Slam. Vreau să facem acest moment cel mai uşor posibil. Felicitări, Naomi! Nu o mai huiduiţi pe Naomi. A fost un an dificil pentru mine. Sper să mai vin aici şi la anul", a spus Serena Williams.

Serena Williams şi-a pierdut cumpătul în trei rânduri, în timpul finalei, fiind avertizată de fiecare dată. Prima oară, în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anunţat că Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Grand Slam. 

"Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta", a comentat campioana de 36 de ani.

Al doilea moment de nervozitate a venit în setul secund, când a pierdut serviciul după ce reuşise break-ul. Atunci, Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka, după ce Serena şi-a făcut racheta praf.

Cel mai greu moment a avut loc după ce Serena l-a numit "hoţ" pe spaniol. Acesta a penalizat-o cu un game pe americancă. A fost nevoie de intervenţia supervizorilor pentru a o linişti.

Serena a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: "Sunt mulţi bărbaţi aici care au spus mai multe lucruri şi pentru că sunt bărbaţi nu au păţit nimic. Nu este corect".

După acest moment, Serena a fost surprinsă cu lacrimi în ochi.

Williams a îmbrăţişat-o pe adversara ei de numai 20 de ani, dar a refuzat să dea mâna cu arbitrul, căruia i-a mai transmis încă o dată: "Îmi datorezi scuze".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO