Fed Cup. Dupa 34 de ani, Romania s-a calificat intre cele mai bune opt echipe din lume. Primele reactii dupa victorie

fed cup romania

Echipa de tenis fete a Romaniei a reusit duminica noaptea o victorie de povestit nepotilor. Fara Halep, romancele au castigat duelul cu Canada si si-au asigurat locul intre primele opt echipe ale lumii, performanta egalata dupa 34 de ani.

Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a invins-o, duminica, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducand Romaniei punctul victoriei in intalnirea cu Canada, scor 3-1, si calificarea pentru prima data din 1981 intre cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, in Grupa Mondiala a Fed Cup.

Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, dupa un meci care a durat doua ore si 11 minute, potrivit Mediafax.

Ziua de duminica s-a incheiat cu victoria Romaniei in fata Canadei, cu scorul de 3-2. Al doilea punct al gazdelor a fost adus in meciul de dublu, unul doar de palmares, de perechea Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman, care a invins cuplul Andreea Mitu/Raluca Olaru cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, dupa o ora si 29 de minute.

Andreea Mitu, in lacrimi dupa victoria in fata canadiencei Eugenie Bouchard

Citește și
Simona Halep
Halep ii raspunde lui Ilie Nastase, dupa ce acesta a criticat-o in presa: "Parerea mea este ca joc zilnic pentru Romania"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Andreea Mitu, locul 104 WTA, a izbucnit in plans, dupa ce a reusit, duminica, sa o invinga pe sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, obtinand un punct important pentru Romania.

Mitu, 23 de ani, a fost selectionata in echipa Romaniei dupa ce Simona Halep, locul 3 WTA, si Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totusi, Mitu nu ar fi evoluat daca Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat in meciul de sambata, cu Francoise Abanda.

"Mi-am spus sa fiu pozitiva, sa-mi fac jocul, sa joc fiecare punct, sa privesc catre echipa mea pentru sustinere. Sa evoluezi pentru tara ta este ceva special, nu poti compara cu o victorie in circuit", a declarat Mitu, pentru site-ul Fed Cup, scrie Mediafax.

Mitu a mai spus ca a avut mari emotii in aceasta partida si ca a intrat timorata pe teren, dar in cele din urma a reusit sa se controleze si sa se impuna.

"Am dormit bine, pentru ca nu stiam ca o sa joc. Emotiile au inceput dupa antrenamentul de azi, cand Irina a decis sa se pastreze pentru pentru dublu, in caz ca este egalitate. Am avut emotii mari, s-a vazut si l-a sfarsit cand am plans, am avut o incarcatura emotionala imensa. A fost cel mai greu meci castigat al carierei mele. Victoria asta inseamna foarte mult pentru mine. In ultimul set am lasat emotiile deoparte, am incercat sa intru montata si sa fiu plina de energie, dar mi-a fost un pic teama, am crezut ca o sa joace mult mai bine, poate nu a facut un meci bun, nu stiu cum joaca de obicei. Ea a intrat cu un plus, eu putin timorata. Alina (n.r. - Tecsor) mi-a spus sa nu ma gandesc la scor, sa-mi fac jocul, sa servesc, sa-mi asum riscuri, sa iau toate sansele. La un moment dat am intrebat-o cat e scorul. Am jucat fiecare punct si eram asa, in meci, ca nu mai stiam ce scor este. Nu mi-am spus nimic la minge de meci, doar sa dau returul ala in teren", a afirmat Mitu, la Dolce Sport.

Alexandra Dulgheru: Meritam sa fim in Grupa Mondiala

Dulgheru a declarat ca a fost foarte obosita la meciul cu sportiva canadiana si a subliniat ca Romania merita sa fie in grupa mondiala.

"Sunt foarte bucuroasa. Andreea Mitu a facut un meci mare. Am fost foarte obosita, am incercat sa cred, am zis sa am totul. E o suprafata ciudata, Abanda e o jucatoare buna, e nu e rea deloc... A fost un moment cand nu simteam bine jocul, asta e, am zis sa lupt pana la capat. Am zis ca voi castiga daca am mai multa rabdare ca ea si daca nu, aia e. E o suprafata rugoasa. Ma bucur ca nu am dat in arbitru, Abanda era ca un peretel, trebuia sa schimb ritmul. Am schimbat tricoul, trebuia, era ud. Meritam sa fim in Grupa Mondiala, restul vedem mai departe. Fed Cup imi da aripi, am castigat doua meciuri, ajung acasa, abia astept", a declarat Dulgheru, la Dolce Sport.

Romania, dupa 34 de ani in Grupa Mondiala

Romania a participat ultima data in Grupa Mondiala in 1992, dar atunci evoluau 16 echipe in principala divizie a competitiei. Tot duminica, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, in fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducand echipa tricolora in avantaj, scor 2-1, in intalnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Federatiei.

Sambata, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost invinsa, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, in primul meci al intalnirii dintre Canada si Romania.

In a doua partida, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sambata, cu scorul de 6-4, 6-4, in fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel ca Romania a egalat, 1-1, scorul in intalnirea cu Canada, dupa prima zi. Romania va evolua in 2016, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, alaturi de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franta, Italia, Olanda si Elvetia. Partidele vor avea loc in sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmand a fi cunoscuta dupa o tragere la sorti.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Andreea Mitu a invins-o pe Eugenie Bouchard; Canada - Romania, scor 1-2, in Fed Cup
Andreea Mitu a invins-o pe Eugenie Bouchard; Canada - Romania, scor 1-2, in Fed Cup

Jucatoarea de tenis Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminica, in fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducand echipa Romaniei in avantaj, scor 2-1, in intalnirea cu Canada, de la Montreal.

Halep ii raspunde lui Ilie Nastase, dupa ce acesta a criticat-o in presa:
Halep ii raspunde lui Ilie Nastase, dupa ce acesta a criticat-o in presa: "Parerea mea este ca joc zilnic pentru Romania"

Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, marti, ca nu poate comenta afirmatiile fostului tenismen Ilie Nastase, referitoare la neparticiparea sa la intalnirea de Fed Cup cu formatia Canadei.

Venus Williams sta pe tusa in acest sezon. S-a accidentat la genunchi
Venus Williams sta pe tusa in acest sezon. S-a accidentat la genunchi

Jucatoarea americana de tenis Venus Williams, numarul 3 mondial, a anuntat ca nu va mai concura in acest sezon din cauza unei accidentari la genunchiul stang. Sportiva va rata si Fed Cup, cu Italia, programata luna viitoare.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.