Campionatul Mondial de Fotbal 2014: FIFA respinge criticile presei germane privind arbitrajul permisiv

Dată publicare: 07-07-2014 17:44
Dată actualizare: 10-07-2014 07:21


Campionatul Mondial de Fotbal 2014

FIFA a apreciat, luni, drept "inacceptabile" acuzatiile presei germane privind un eventual "plan ascuns" pentru ca arbitrii sa nu sanctioneze prea mult faulturile in vederea unui spectacol mai bun, dar in detrimentul sanatatii jucatorilor.

"Exista acuzatii in presa germana, conform carora FIFA a pus la punct un plan ascuns prin care incita arbitrii sa nu dea prea multe cartonase galbene sau rosii pentru a favoriza spectacolul in detrimentul jucatorilor, precum in cazul lui Neymar, care a fost accidentat: este inacceptabil. Luni se va lua o decizie privind deschiderea unei eventuale proceduri disciplinare in cazul columbianului Zuniga, care l-a accidentat pe Neymar, iar noi vom fi criticati indiferent ce se va intampla, dar asta este situatia. insa a spune ca este un plan pentru a nu sanctiona jocul dur si a risca accidentarile, este inacceptabil", a declarat Walter de Gregorio, director de comunicare al FIFA, potrivit Mediafax.

Neymar nu va mai evolua la Cupa Mondiala dupa ce si-a fracurat o vertebra la meciul cu nationala Columbiei, el fiind accidentat de Juan Zuniga. Jucatorul columbian nu a primit cartonasul galben pentru acest fault.

O infirmiera care a filmat aducerea lui Neymar la spitalul din Fortaleza a fost concediata

Infirmiera a fost concediata, deoarece a filmat fara sa fie autorizata in acest sens aducerea internationalului brazilian Neymar la spitalul Sao Carlos din Fortaleza, dupa accidentarea suferita de fotbalist la Cupa Mondiala, informeaza diario24horas.com.br.

Infirmiera respectiva, numita Chintia, l-a filmat pe Neymar cu telefonul mobil. Dupa trecerea targii pe care era purtat fotbalistul, tanara a zambit catre camera si a facut o bezea.

Potrivit medicului care i-a acordat ingrijiri lui Neymar, spitalul are un acord de confidentialitate cu FIFA si nu poate sa dea publicitatii niciun detaliu cu privire la jucatorii sau oficialii care ajung acolo.

"Nimeni nu poate spune nimic despre ingrijirile acordate. Trebuie sa respectam imaginea persoanei, a sportivului care ajunge aici. Angajata care a filmat a fost sanctionata. Le-am spus foarte clar tuturor celor implicati in interventiile medicale si angajatii stiu ca nu au voie sa filmeze sau sa ofere informatii", a declarat medicul respectiv.

Neymar s-a accidentat la meciul de vineri cu Columbia, din sferturile de finala ale Cupei Mondiale, castigat cu scorul de 2-1 de Brazilia. Fotbalistul a fost scos pe targa in minutul 88 al partidei. El s-a accidentat la spate, la un duel cu Zuniga, si a ramas intins pe gazon, cu mainile la ochi, inainte de a fi scos pe targa. in urma unor investigatii, s-a constatat ca Neymar a suferit o fractura de vertebra. Brazilianul va fi indisponibil aproximativ 40 de zile.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO