Incidente rușinoase la meciul cu Spania. Cum au fost pedepsiți suporterii români

Ultima actualizare: 06-09-2019 13:56

Incidente rușinoase pentru ţara noastră la meciul dintre România şi Spania, disputat joi seară pe Arena Naţională.

Suporterii au huiduit şi au fluierat în timpul momentului de reculegerea pătrat în memoria fiicei antrenorului echipei Spaniei. Mai mult au aruncat cu torţe pe teren şi astfel începutul mecioului a fost amant cu câteva minute. Nici în timpul partidei lucrurile nu au stat mai bine, doi indivizi au pătruns pe teren şi i-au arătat semne obscene lui Sergio Ramos căpitanul Spaniei.

Momentul revoltător în care câteva sute de indivizi par a nu fi în stare să respecte scenele emoţionante de reculgere şi încep să fluiere şi să huiduie, a stârnit reacţii din partea tuturor. Pe fețele jucătorilor români se citea nedumerirea şi indignarea că acele clipe nu au fost păstrate aşa cum se cuvine: memoria fiicei antrenorului Spaniei care, pe 30 august, a murit de o boală cumplită.

Unii dintre suporteri nu s-au oprit aici. Deşi accesul cu materiale pirotehnice este strict interzis, nu au ţinut cont de posibile penalizări şi, chiar înainte de fluierul de început al partidei, au aruncat cu petarde şi fumigene în teren, arbitrul fiind nevoit să amâne începerea partidei cu câteva minute

Incidentele erau însă departe de a se fi terminat. După golul lui Andone, care a readus speranţa în sufletul romanilor, doi suporteri au considerat că merită să intre pe teren şi s-au îndreptat direct spre Sergio Ramos, arătându-i semne obscene. Au fost însă imobilizaţi imediat şi scoşi de pe teren sub pază iar apoi au fost preluaţi de jandarmenrie şi amendaţi.

16 persoane au fost amendate pentru diferite contravenţii, unele având deja şi dosare penale pentru deţinere şi folosire de materiale pirotehnice . După incidentele de aseară România risca să joace următoarele meciuri pentru calificarea la europenaul din 2020 fără spectatori în tribune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO