Ziua Sfântului Patrick. Cum au sărbătorit irlandezii în România

Dată publicare: 17-03-2018 06:53
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Milioane de irlandezi din toată lumea îl sărbătoresc sâmbătă pe Sfântul Patrick, patronul lor spiritual. Iar în Bucureşti, în localurile din Centrul Vechi, petrecerea a început încă de vineri seară.

Irlandezii de la noi s-au distrat ca acasă, cu muzica tradiţională şi dansuri cu paşi greu de urmărit, darmite de ţinut minte.

Cu dansuri energice şi acorduri de cimpoi, irlandezii au adus la Bucureşti atmosfera din ţara lor natală şi au dat startul unui week-end în care petrecerile se vor ţine lanţ.

Desigur, de pe mese nu a lipsit berea brună şi nu a fost trecută cu vederea nici culoarea simbol a Irlandei şi a acestei sărbători - verdele.

Irlandez: "În mod normal, sărbătorim prin parade, iar majoritatea oamenilor se îmbracă în verde. Toată lumea este fericită, este ca un festival."

Pentru câțiva tineri irlandezi, petrecerea burlacilor a coincis cu sărbătoarea Sfântului Patrick, aşa că au ales să se lase conduşi de elementul surpriză.

Irlandez: ”Este o vacanţă-surpriză. Nu am ştiut unde vom merge, până nu am ajuns la aeroport. El a ales România din entuziasm."

Alături de ei a fost şi jucătorul scoţian de snooker, Stephen Maguire, aflat zilele acestea la Bucureşti, pentru un turneu. Iar din hora irlandeză nu puteau lipsi românii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO