Zeama de varză și ciorba acră, remediile românilor pentru mahmureală. Ce spun însă medicii

Dată publicare: 02-01-2019 09:40
Dată actualizare: 02-01-2019 09:41


Zeama de varză, ciorba de burtă sau murăturile picante au fost foarte căutate marți de cei care au băut mai mult luni noapte.

Medicii spun însă că nu există soluţii miraculoase pentru mahmureală, ci doar unele care să vă facă ziua puţin mai bună.

După o noapte plină de mâncare şi băutură, medicii spun că ar trebui să beţi cât mai mult apă. Două pahare pe stomacul gol previn deshidratarea care intervine după consumul de alcool.

Cecilia Cristache, medic: "Alcoolul produce vasodilataţie, creşte presiunea intracraniană. Apar dureri de cap şi greaţă. Alcoolul irită stomacul, producând gastrita, arsuri la stomac."

O ciorbă acră sau un cană de zeamă de varză combat şi ele mahmureală, după Revelion.

"Dimineaţa când te trezeşti şi când te doare capul tare, tare de tot, o cană de zeamă de varză, pe stomacul gol... Se duce mahmureala total”, spune un bărbat.

"Ciorba de potroace, aia acră, e bună dimineaţa. Dispare mahmureala”, este de părere o femeie.

Nelu Paucă, bucătar: "Ciorba de burtă absoarbe tot alcoolul şi e foarte bună dacă e şi puţin acră, să punem puţin oţet şi smântână."

Chinezii susţin că şi sucurile care conţin lămâie sunt indicate, pentru că ajută corpul da proceseze alcoolul. La fel şi ceaiul de ghimbir, amestecat cu suc de portocală şi o lingură de miere de albine.

Murăturile sunt şi ele pe lista de remedii.

Cu un conţinut mare de potasiu, bananele pot ţine la distanţă greaţa şi oboseala specifice mahmurelii. Iar unii se tratează şi cu suc de roşii.

Specialiştii atrag atenţia însă că nu există soluţii magice pentru a scăpa de mahmureală. Sfaturile pot face însă diferenţa dintre o zi groaznică şi una suportabilă, iar dacă nu funcţionează....

"Rezolvăm cu ce am băut înainte! Cui pe cui se scoate, vorba românească. Este cea mai bună reţetă”, spune un bărbat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO