Drumurile nationale inzapezite dau batai de cap soferilor

Dată publicare: 24-11-2008 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 06:14


Furtunile de zapada au redus vizibilitatea aproape de zero in pasul Tihuta, unde unica banda de mers a fost blocata de cateva tiruri nepregatite de iarna.

In Bistrita vantul a batut toata noaptea cu 80 - 100 de kilometri pe ora, viscolind zapada. Iar in Harghita, drumarii s-au dat batuti si s-au dus la culcare. Politistii au inchis drumul care leaga Gheorgheni de Sovata, dupa ce mai multi copaci s-au prabusit pe carosabil si n-a intervenit nimeni.

Politistii au inchis drumul national DN13B, dupa ce mai multi brazi s-au prabusit pe carosabil sub greutatea zapezii. Soferii au fost intorsi din drum, in timp ce utilajele de deszapezire zaceau inzapezite.

Dupa o ninsoare ca-n povesti, in Alba strazile oraselor s-au transformat in adevarate capcane cu gheata pentru soferi. A nins duminica seara doar o ora, dar a fost suficient ca sa le creeze probleme soferilor. La Sebes si la Alba Iulia, drumarii n-au iesit la lucru la timp, iar soferii s-au trezit pe un imens patinoar.

Se circula cu dificultate si pe DN18, in zonele Borsa si Gutai, pe DN17, la Piatra Fantanele si pe DN1R la Belis in judetul Cluj.


VIDEO PROTVPLUS.RO