Vrei sa reclami deficientele din sistemul sanitar? Acum ai unde sa suni!

Ultima actualizare: 22-09-2012 00:41
Ion Bazac

Ca sa se evite tragediile de genul celei de la spitalul din Slatina, unde un pacient a murit dupa ce a fost plimbat patru ore intre sectii, Ministerul Sanatatii a infiintat o linie telefonica gratuita.

Tin sa subliniez ca nu voi lansa o vanatoare de vrajitoare. De asemenea, nu voi accepta ca acest instrument de comunicare sa fie transformat intr-o ureche pentru delatiuni si acuze. Linia telefonica exista pentru a semnala cazuri reale si consistente, care sa contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sanatate.
Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac
Pacientii pot reclama situatii in care medicii ii ignora sau le cer mita. Numărul gratuit 0800 800 885 poate fi folosit de luni pana vineri intre orele 10-18.

In acelasi timp, la Slatina ancheta inainteaza. Colegii medicilor demisi au incercat sa faca presiuni pentru ca ministerul sa revina asupra deciziei. Dimineata, un cardiolog a anuntat ca pleaca si el in semn de protest, dar dupa cateva ore s-a razgandit. Timp de cateva ore, Unitatea de Primiri Urgente Slatina a ramas fara medici. Unul suferise un atac cerebral, iar celalalt isi anuntase demisia. Un medic de la Craiova a fost trimis in ajutor, pentru ca pacientii sa nu astepte pe holuri.

Ancheta continua pe doua planuri: Colegiul Medicilor si procurorii.

Incidentul de saptamana trecuta a deschis o cutie a Pandorei. Incurajate de ancheta severa a ministerului, rudele mai multor pacienti plimbati intre sectii la spitalul din Slatina vor sa-i dea in judecata pe medicii care nu ar fi acordat la timp ajutorul medical.Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO