Voluntarii din Marea Britanie aduc bucurie sarmanilor din Romania. Reactia la nivelul de saracie din unele familii

Ultima actualizare: 21-11-2014 00:32

"Am vazut fotografii din Romania, dar nu ne-am imaginat ca realitatea e atat de cruda!"

Impresionati de soarta oamenilor sarmani de la noi, care - dincolo de toate neajunsurile, nu isi pierd speranta - patru barbati din Marea Britanie le fac nevoiasilor mici bucurii.

S-au oprit deocamdata in judetul Iasi si au impartit pachete cu alimente, dulciuri si hainute. Voluntarii fac parte dintr-o fundatie care - la sfarsitul fiecarui an - strange fonduri si ajuta oameni din intreaga lume, care se lupta cu saracia.

Prima oprire a celor patru voluntari a fost in comuna Letcani, la o familie numeroasa cu 10 copii. Cel mai mare dintre ei a implinit 15 ani, iar mezinul are numai un an si jumatate.

Sase dintre frati merg la scoala, iar viata nu e deloc usoara. Dar se bucura ca sunt impreuna. Din cauza problemelor financiare, parintii au fost nevoiti - ani la rand - sa isi lase o parte dintre prunci in centrele de plasament. Ajutorul englezilor conteaza enorm pentru ei.

"E greu de mancaruri, de lemne, dar cu restul ma descurc, ii dau la scoala pe toti. Acum ii multumesc lui Dumnezeu ca ii am acasa pe toti", a spus mama, Elena Ciobanu.

"Am vazut nevoile copiilor si oamenii din UK au fost foarte generosi si ne-au dat ce trebuie pentru aceasta misiune. Facem asta de 10 ani si totusi nevoile oamenilor nu au disparut in tot acest timp", a spus un voluntar, Brian Miller.

O alta casa, un alt dus rece pentru englezi. Intr-un bordei amarat, cu carton in loc de geamuri, o mama singura creste 4 copii. De alti 3 a fost nevoita sa se desparta - i-a dat in grija unei fundatii din oras, deoarece nu se mai putea sa ii intretina.

"E foarte bine pentru ei acolo, au mancare gratuita, ce sa facem noi acasa, traim numai din alocatie 420 de mii ce sa facem cu banii astia", a spus femeia, Vasilica Cozma.

"E o supriza cum traiesc acesti oameni, dar par sa fie fericiti avand in vedere circumstantele in care sunt. Am vazut fotografii din ultimii ani, facute de colegii mei, dar aici e cu totul diferit. E greu sa iti gasesti cuvintele, e foarte greu", a spus un alt voluntar, Phillip Martin.

De la Iasi, cei patru voluntati englezi vor merge sa duca un strop de bucurie si unor familii sarmane din Bucuresti si Craiova.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO