Vin sarbatorile: produse traditionale cat incape, cumparatori mai deloc...

Ultima actualizare: 07-10-2012 20:57

Nu mai e mult pana la Craciun, dar vanzarile in targurile cu produse traditionale au inghetat de tot. Nici vorba sa fie inghesuiala ca altadata!

Oamenii vin, se uita si pleaca, fara sa cumpere mare lucru. Explicatii sunt destule: ori preturile sunt prea mari ori targurile prea dese. Si mai presus de toate: bate vantul prin buzunare.

La Muzeul Taranului din Capitala sunt mai multi vanzatori la standuri decat cumparatori. Poate ca preturile i-au speriat pe oameni: mezelurile costa intre 20 si 50 de lei kilogramul sau chiar mai mult. La branzeturi, kilogramul ajunge la 30 de lei.

Negustorii spun ca si postul are vina lui. Credinciosii nu cumpara "de dulce". Cat despre produsele nealimentare, nici ele n-au succes.

La Muzeul Satului, aceeasi atmosfera: zgribuliti, vanzatorii se uita cu speranta dupa fiecare trecator.

Din calupurile mari de cascaval se cumpara cu feliuta. Nea David a venit din Rupea, judetul Brasov, cu slaninuta afumata, caltabos de casa si carnati de porc, de vita si de oaie. Vinde insa cu bucatica.

Pentru vanzarile slabe, de vina n-ar fi numai frigul si criza: cel putin in Capitala, s-au deschis tot mai multe magazine cu alimente traditionale. In plus, targurile de profil se organizeaza frecvent. Poate in preama Craciunului sa mearga mai bine...

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO