”Viaţa atârnă de un fir de păr”. Cum poți ajuta la construcția primului spital de oncologie pediatrică

×
Codul embed a fost copiat

Asociaţia Dăruieşte Viaţă construieşte primul spital de oncologie pediatrică din România şi ne cheamă pe toţi să contribuim.

"Viaţa atârnă de un fir de păr", aşa se numeşte campania pe care ''Asociatia Dăruieşte Viața'', o lansează vineri pentru a ne atrage atenţia asupra unei realităţi cumplite: situaţia copiilor bolnavi de cancer care sunt nevoiţi să îşi ducă bătălia, înghesuiţi în saloane mici, fără duşuri şi toalete, fără camere sterile, fără aparatură de specialitate.

Tudor Chirilă: "Un semnal de alarmă. Gestul ăsta e un semnal de alarmă. Vedeţi firul ăsta de păr? Este foarte subţire. Viaţa multor copii bolnavi de cancer din România atârnă de un fir de păr. că asta. Și noi putem să îi ajutăm. Hai să construim primul spital de oncologie pediatrică din România!”

Spitalul Marie Curie, secţia de oncologie pediatrică. Pe Marius o boală cumplită îl ţintuieşte în acest loc din luna martie. A trecut prin operaţii, 7 cure de citostatic, din acest pat a trecut în clasa a opta. Viaţa lui s-a mutat aici. De multe ori împarte această cameră cu alţi doi copii plus părinţii lor.

În total, 6 persoane în doar câţiva metri pătraţi. Pe secţia de oncologie sunt 30 de paturi. Mai tot timpul ocupate. 30 de copii cu 30 de părinţi împart acest spaţiu neîncăpător şi doar două toalete. Gândiţi-vă cum este pentru aceşti copii legaţi de aparate săptămâni în şir să stea la coadă la toaletă sau la duş.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Marius: "Aş pune o baie în fiecare salon. Salonul să aibe rezerve pentru că dacă eu sunt la tratament şi mi-e greaţă şi poate colegul mănâcă ceva ce mie îmi face greaţă şi mie îmi plăcea...sau dacă mă pune cu unul mic şi eu sunt la tratament şi ăla plânge nu este o situaţie plăcută."

Acest loc e departe de ce ar trebui să fie un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

"Este o gură de aerisire. Am bandajat-o noi că vine frig. Şi pe aici vine frig. Punem ceva când bate vântul. Nu există spaţiu de joacă, nu există locuri în care părinţii să plângă sau să îşi tragă sufletul. Nu există camere sterile. Nu sunt condiţii. E locul în care aceşti oameni luptă luni la rând."

"Am dormit şi pe scaun. Câteva zile, o săptămână. Sau la picoarele lui dacă el se simţea mai bine. Sunt paturi vechi. Unele sunt rupte. Cum este acesta. Am pus noi o bară de fier acolo şi l-am legat. Bara să ţină plasa şi legat cu tifon să nu plece grătarul."

Pentru aceşti copii, Asociaţia Dăruieşte Viaţa construieşte chiar în curtea spitalului un al spital cu bani din donaţii. Lucarile sunt în toi. Noul spital aa avea săli de operaţie, 200 de paturi, camere sterile, locuri de joacă, toalete şi duşuri în fiecare cameră.

Cristian Scutaru, medic: E impresionant ce se face. Am văzut prima parte a construcţiei. Au cu totul şi cu totul alte condiţii, hoteliere. Contează eneorm şi asta. au nişte saloane care sunt perfecte pentru aceşti copii."

Spitalul se construieşte cu bani din donaţii. Până acum s-au adunat 8 milioane de euro. E nevoie însă de 16 milioane de euro. Toţi putem contribui. Cu un SMS la 8864 cu mesajul "spital" puteţi dona 4 euro pe lună. Iar conturile asociaţiei le găsiţi pe bursadefericire.ro.

Oana Gheorghiu, vicepreşedinte Asociația Dăruieşte Viaţa: "Aşa cum ştim în România nu s-a întâmplat nimic în ultimii 30 de ani în oncologia pediatrică. Este primul proiect în care vom avea un spital cu toate specialităţile necesare copilului bolnav de cancer. "

Acum Asociaţia a lansat campania "Viaţa atârnă de un fir de păr" pentru ca noi toţi să conştientizăm importanţa acestui spital. Şi să ajutăm.

Smiley: "Haideţi să construim împreună un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Făcut de oamenii mari pentru oamenii mici. Dacă ai văzut acest mesaj fă şi tu acelaşi gest şi postează-l online ca să ajungă la cât mai mulţi oameni. Şi ce este cel mai important, donează!"

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Este lege. Ce drepturi au de acum persoanele cu handicap însoțite de câini ghid
Este lege. Ce drepturi au de acum persoanele cu handicap însoțite de câini ghid

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care prevede că persoanele cu handicap vor avea acces gratuit în mijloacele de transport în comun, magazine, alte spaţii, cu câini ghid.  

Autobuze electrice într-un sat din Botoșani fără electricitate. Sfințite în prezența lui Nicolae Ciucă: Ne chinuim cum putem
Autobuze electrice într-un sat din Botoșani fără electricitate. Sfințite în prezența lui Nicolae Ciucă: Ne chinuim cum putem

Autobuzele electrice inaugurate cu mare fast la Flămânzi, în Botoșani, și sfințite în prezența lui Nicolae Ciucă, vor circula inclusiv într-un sat din apropiere în care nu există însă electricitate. ”Ne chinuim cum putem”, spun oamenii de aici.

Primul magazin din București care vinde produse donate: banii vor ajunge la sărmani
Primul magazin din București care vinde produse donate: banii vor ajunge la sărmani

În București a fost deschis un magazin caritabil care vinde produse donate de oameni. Cu banii strânși în urma vânzărilor sunt cumpărate rechizite pentru copii, aparate medicale ori produse pentru renovarea unei case.  

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.