Vezi aici cum sa verifici starea reala a masinii second-hand

Dată publicare: 29-12-2008 00:00
Dată actualizare: 05-10-2012 23:27


Pretul mic nu inseamna intotdeauna ca ati dat peste un chilipir. Regula este valabila si in cazul masinilor. Asa cum demonstreaza specialistii Registrului Auto Roman, multe dintre autoturisme ascund la vedere defecte grave.


Peste vopseaua originala s-a retusat fara sa fie pregatit in prealabil. Aripa din fata nici ea nu mai este originala, sunt usor de remarcat lufturile care nu mai sunt simetrice.
Ion Iliuta, inginer Registrul Auto Roman
O privire atenta ii poate dezvalui multe viitorului proprietar. Lufturile in care poate intra un deget sau faptul ca usa nu revine la pozitia initiala sunt primele semne ca masina a suferit avarii grave si a fost reparata.

Cele mai grave probleme se ascund insa dedesubt. De exemplu, abundenta de chit si mastic poate indica faptul ca lucrarile de tinichigerie facute destul de prost.

Mai exista o serie de defecte greu de observat, chiar si la masinile mai noi. In afara de centurile vechi, vopseaua care luceste ca in prima zi poate fi un indiciu ca masina a trecut prin destule schimbari

Si capota trebuie verificata. Spre exemplu, daca este impecabila si ii lipsesc loviturile acelea superficiale de pietricele, inseamna ca ori a fost vopsita, ori a fost schimbata.

Tocmai de aceea este recomandat sa verificati masina inainte de cumparare intr-un service autorizat sau un centru de testare.

Sute de astfel de masini sunt respinse saptamanal pentru inmatriculare la Registrul Auto Roman. Chiar si atunci cand un autoturism arata perfect, mai ramane de verificat un lucru: seria de sasiu care trebuie sa fie neatinsa.

Tags: autoturisme,


VIDEO PROTVPLUS.RO