Vesti bune pentru miile de oameni care au scutere si nu pot merge cu ele fara permis


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2013 07:14
Data publicarii: Marti 19 Martie 2013 20:31
Categorie: Stiri Sociale
scuter

Legea ar putea fi modificata, astfel incat sa le permita sa dea examen pentru carnet, daca au luat cursuri de legislatie.

Dupa ce masura care impune permisul pentru scuter a afectat afacerile de curierat si a paralizat, in parte, activitatea scolilor de soferi, Ministerul de Interne da inapoi si vine cu aceasta propunere.

Alexandru a livrat pizza in Bucuresti timp de cinci ani. Recunoaste ca a invatat sa conduca intai scuterul si dupa aceea a fost la cursuri de legislatie. Chiar daca nu are permis, pana acum, spune el, nu a avut niciun incident in trafic. Din ianuarie insa, situatia lui s-a schimbat, la fel ca a altor mii de posesori de scuter.

Legea aparuta acum doua luni a impus carnet de conducere si pentru scutere. Dar oficialii nu au dat publicitatii si normele de aplicare pentru lege, care ar fi trebuit sa precizeze cum poate fi obtinut noul permis. Asa ca scolile de soferi au refuzat sa inscrie elevii pentru mopede. Fara permis, Alexandru n-a mai putut sa livreze pizza si a ales o alta varianta: "Momentan sunt inscris la scoala de soferi pentru categoria B. Din nefericire, am picat de doua ori pana acum la proba practica".

Legea a obligat mii de romani sa traga pe dreapta si a inghetat afacerea vanzarii de scutere. Acum, dupa ce s-au mai gandit putin, responsabilii au o propunere, aflata in dezbatere publica.

Comisar sef Mihai Enache, purtator de cuvant DRPCIV: "Cei care au atestat ca stiu sa mearga cu mopedul,din anii trecuti, sa poata da direct examenul pentru permis, fara sa mai faca scoala de soferi".

Soferii nu privesc insa cu ochi buni noile propuneri.

In Romania sunt inregistrate aproape 300.000 de mopede. In Bucuresti, numai anul trecut, au absolvit cursul de legislatie pentru ele 1.100 de persoane.

Sursa: Pro TV

Tags: scutere, permis,

VIDEO PROTVPLUS.RO