Vameșii din Portul Constanța au confiscat mii de jucării contrafăcute și periculoase

Dată publicare: 24-11-2017 18:13
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Vameșii din Portul Constanța sunt în aceste zile un soi de ajutoare pentru Moș Crăciun. Triază în locul lui jucăriile contrafăcute și periculoase.

Vorbim despre produse la modă, cum ar fi personaje din desene animate și tot felul de mașinuțe, păpuși sau jocuri care copiază variantele originale. Autoritățile îi sfătuiesc pe părinți să nu se lase păcăliți și, pe cât posibil, să nu cumpere așa ceva.

Astfel de scene au loc în acesta perioadă în depozitele Portului Constanța Sud-Agigea, unde sărbătorile de iarnă vin la pachet cu un val de jucării contrafăcute, gata să inunde piețele din România.

Mașinuțe de toate felurile, mărimile și culorile, păpuși Bărbie, Elsa sau Ana din "Frozen", prințesa Sophie, trenulețe Thomas sunt doar câteva dintre sutele de produsele copiate.

Numai în ultimele două zile inspectorii vamali au găsit în containere sosite din China jucării de peste 90 de mii de euro. Iar traficanții sunt din ce în ce mai inventivi.

Aceste jucării reprezintă, în primul rând, un pericol pentru cei mici: piesele mobile se pot desprinde cu ușurință, iar vopseaua, de calitate inferioară, se ia ușor și este, de multe ori, toxică. Bunurile contrafăcute sunt în general distruse.


VIDEO PROTVPLUS.RO