Un viticultor Italian a adus cu avionul privat mai multe muncitoare românce la muncă în vie

31-05-2020 13:58


muncitori vie

Un viticultor italian din orăşelul Termeno, în provincia Bolzano (nord), Martin Foradori Hofstatter, a închiriat un avion de mici dimensiuni pentru a aduce din România o echipă de femei care lucrează pentru el de ani de zile, relatează AFP.

De zece ani, el se sprijină pe o echipă de muncitoare românce care muncesc şi culeg via. În general, ele vin pe drum, traversând Europa Centrală cu minibuzul şi rămân câteva luni la faţa locului, scrie AFP, citat de News.ro. 

Însă, anul acesta pandemia covid-19 şi câţiva poliţişti ungari le-au împiedicat pe tinerele românce să se ducă în Italia ca de obicei.

Astfel, Hofstatter a închiriat un avion privat de talie mică şi a adus muncitoarele direct din România la Termeno, oferindu-le unora dintre ele prima călătorie cu avionul.

”Michele (agronomul italian care care coordonează munca româncelor) m-a sunat şi mi-a spus că vom pleca cu avionul. N-am mai călătorit cu avionul niciodată. A fost o experienţă super”, povesteşte AFPTV una dintre muncitoare, Maria Codrea, în vârstă de 39 de ani, originară din Călineşti.

”Muncesc şi în România, tot pe câmp, unde este multă muncă de făcut, dar nu la vie. Însă, pentru moment, nu eram ocupate”, din cauza lipsei de muncă, adaugă ea.

Tânăra face parte dintr-o echipă de opt românce care urmează să rămână până la jumătatea lui iulie la Termeno şi apoi se vor întoarce acasă. O a doua echipă, de 20 de muncitoare de această dată, urmează să revină din România la Termeno, la sfârşitul lui august, la culesul viei.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO