Un tânăr cere despăgubiri statului român pentru că i-a furat viitorul

Ultima actualizare: 26-12-2010 22:25

Un tânăr care a supravieţuit unei întâmplări istorice, petrecută în 23 august 1981, s-a hotărât să dea în judecată statul român, pe care îl acuză că i-a furat viitorul.

Zoltan Lukacs cere sa i se facă dreptate pentru tragedia care i-a marcat ultimii 27 de ani din viaţă.

Tulburătoarea poveste a lui Zoltan, care era doar un copil în 1981, a devenit subiect de film. Scena luării de ostatici apare chiar şi în "Balanţa" lui Lucian Pintilie.

Copilul Zoltan s-a urcat în 23 august în autobuzul care făcea legătura între Recaş şi Timişoara. Mergea împreună cu mama la un spectacol aniversar. Pe drum au aflat că autobuzul lor a fost deturnat de trei bărbaţi înarmaţi care încercau să treacă frontiera în Serbia. Miliţienii n-au reuşit să oprească maşina. Aşa că a intervenit armata. Militarii au blocat drumul cu un autocamion.

În total, şase oameni au fost ucişi, printre care şi mama sa. Zoltan a scăpat cu viaţă, dar a rămas marcat. Spune despre el că s-a sălbăticit şi că a devenit violent. Cea care are grijă de el este bunica. Femeia are o pensie de nimic, aşa că Zoltan vrea acum să fie despăgubit de statul român pentru tot ce a îndurat.

Niciunul dintre cei trei terorişti nu mai este în viaţă. Au fost, se pare, lichidaţi pe rând.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO