Un oras din Romania ar putea ramane fara apa calda si caldura de joi. Avertismentul transmis de primar

Dată publicare: 14-10-2015 16:05
Dată actualizare: 17-10-2015 07:09


Imagine de la Punctul Termic 4 Rahova. FOTO AGERPRES

Desi nu mai e mult pana la inceputul iernii, unul din marile orase ale Romaniei nu are oficial un contract de termoficare.

Consilul Local Suceava a respins, in sedinta extraordinara de miercuri, contractul de incredintare a retelelor de termoficare noului operator de transport - distributie. Membrii CL au validat noul operator, Thermonet, ales in urma unei licitatii, dar nu s-a aprobat si contractul de concensionare a retelelor de termoficare catre acesta.

Proiectul de desemnare a noului operator a trecut cu 12 voturi ''pentru'', 7 abtineri si un vot ''impotriva'', iar contractul de concesiune ce avea nevoie de minim 16 voturi ''pentru'' a fost respins. Alesii locali social-democrati nu au fost de acord cu incredintarea retelelor de termoficare noului operator.

In aceste conditii, primarul Ion Lungu a convocat o noua sedinta pentru ora 16,00. ''Exista un risc real ca sucevenii sa nu mai aiba caldura si apa calda incepand de maine dimineata'', le-a transmis primarul consilierilor locali prezenti la sedinta, pe care i-a rugat sa voteze favorabil.

Licenta Societatii Termica SA, aflata in faliment, care efectua pana acum transportul si distributia agentului termic in sistem centralizat, expira in noaptea de 14 spre 15 octombrie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO