Un exemplu de omenie si devotament, pus in pericol de criza financiara!

Dată publicare: 14-02-2009 00:00
Dată actualizare: 28-07-2012 07:56


Vorbim despre o femeie de 56 de ani din Carei, care ingrijeste 19 copii abandonati, oferindu-le nu doar casa si masa, ci si iubire materna.

Daca iubirea este gratis, problema casei si a mesei a rezolvat-o pina acum cu ajutorul unor sponsori si fundatii de binefacere.
Criza a lovit insa dur si judetul Satu Mare, iar sponsorii dau faliment sau se retrag unul dupa altul.

Ecaterina Oros a lucrat ani de zile ca administrator de firma. Impresionata insa de soarta copiilor abandonati, a incercat sa-i ajute, cat i-a stat in puteri. Iar puterile au tinut-o sa asigure un camin pentru 19 orfani, pe langa cei doi pe care ii are cu sotul ei. S-a bucurat si de ajutorul unor patroni care insa acum, loviti de criza, si-au anuntat retragerea sprijinului.

Autoritatile locale s-au implica si ele in cresterea si educarea copiilor, cu personal specializat.

In aceasta casa, copiii cu varste intre 7 si 18 ani duc o viata normala. Toti cei 19 copii sunt la scoala: cel mai mic este in clasa intai si cea mai mare este o adolesenta in clasa a 9-a.

Ecaterina Orosz se teme acum ca viitorul acestor copii este in pericol, dar inca mai spera ca se vor gasi oameni cu suflet mare, care sa puna interesul copiilor pe primul plan, si criza financiara pe al doilea.VIDEO PROTVPLUS.RO