Un desen pe un perete alb poate alunga suferinta unui copil. La spitalul din Blaj, sectia de pediatrie a prins viata

22-10-2016 09:20

Un desen pe un perete alb poate sa aduca zambete si poate alunga suferinta. Este un lucru dovedit la spitalul din Blaj, unde sectia de pediatrie a prins viata sub bagheta magica a unei profesoare.

Ajutata de mai multi elevi, a umplut saloanele cu personaje din basme ori desene animate, care ii fac acum pe cei mici sa mai uite de durere.

Bambi, gasca de Minioni, Bugs Bunny si Alba ca Zapada sunt doar cateva dintre personajele copilariei care vor alina de acum suferinta micilor pacienti. De trei luni, sectia de pediatrie a Spitalului din Blaj, judetul Alba, trece printr-o transformare. Initiativa ii apartine Elenei, o profesoara de desen din oras.

In urma cu sapte ani, a fost nevoita sa stea cateva luni intr-un spital. Experienta prin care a trecut a facut-o sa-si mobilizeze elevii si, impreuna, sa coloreze peretii albi.

Elena Pacurar - initiatoare proiect: "Am adunat fetele si in timpul vacantei de prin luna august ne-am apucat."

Pe Veronica am gasit-o dand viata celor sapte pitici.

Veronica Isaila - voluntara: "Mi s-a parut o idee foarte buna a lua din timpul meu pentru a bucura copiii care trec pe aici, le aduce o bucurie in plus pe langa atata suferita."

Si alte tinere si-au folosit timpul liber pentru un scop nobil si nu regreta.

Voluntara: "Am vazut si mame cu copii care plangeau dupa tratament si ii scoteau pe hol si se uitau la tot si imediat zambeau."

Voluntara: "Imi place si sa desenez si sa pictez si daca am avut ocazia sa fac un bine facand ce imi place, am zis: "Da" din prima."

Pacientii de-o schiopa sunt incantati si spun ca uita astfel de durere. Se pierd in lumea personajelor de poveste si parca totul este mult mai usor de suportat.

Andreea - pacienta: "Desenele mai invioreaza mult sala, sunt mult mai vii, copiii stau si se uita sunt mai atenti la desene decat la tratament."

Materialele folosite au fost puse la dispozitie de primarie, iar in cateva saptamani, voluntarii spera ca totul sa fie gata.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO