Tutunul ii arde la buzunare pe fumatori. Tigarile s-au scumpit din nou

Dată publicare: 20-01-2011 00:00
Dată actualizare: 16-10-2012 15:47


tigari

Cei trei mari producatori de tutun din Romania au majorat pretul tigarilor, in aceasta saptamana, cu 0,3 lei pe pachet, si spun ca decizia este urmarea cresterilor de costuri din ultima perioada.

"Sunt foarte multe motive pentru care s-au scumpit tigarile, dar printre ele nu se numara, de aceasta data, majorarea accizei. Noi am operat majorarile de pret incepand de miercuri", a declarat agentiei MEDIAFAX Gilda Lazar, corporate affairs manager la JTI.

Si ceilalti doi mari producatori de tigari, Philip Morris si British American Tobacco, au ridicat preturile cu 0,3 lei pe pachet. "Principalul motiv al majorarii pretului este cresterea costurilor. Vindem mai putin si ne costa mai mult. Si pretul tutunului a crescut fata de anul trecut", a spus Lazar. Pentru Philip Morris noile preturi vor intra in vigoare incepand cu data de 26 ianuarie.

"Nu comentam asupra deciziilor de pret, dar trebuie avut in vedere ca in prezent circa 80% din pretul tigaretelor in Romania (adica echivalentul a 16 tigarete dintr-un pachet de 20) este reprezentat de valoarea combinata a accizei la tutun si a TVA-ului, ceea ce face ca orice produs de contrabanda consumat in tara in detrimentul unuia cu taxele platite sa afecteze serios veniturile statului", a spus Andrei Vasilescu, director Corporate Affairs la Philip Morris.

Sursa: Pro TV

Tags: tutun, accize, scumpiri,


VIDEO PROTVPLUS.RO