Premiat cu Emmy: Rupti de mama


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 13:03
Data publicarii: Marti 23 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Copiii care sunt nevoiti sa creasca departe de mama sau tatal lor, aflati la mii de kilometri distanta, traiesc o adevarata drama.


Mama a sase copii din Seleus, judetul Mures, s-a dus sa castige niste bani pentru ei toti, dar viata in Germania i-a schimbat planurile. Cei mici ii duc dorul. Cei mari s-au resemnat, dar n-o vorbesc de rau. Spera ca la un moment dat se va intoarce.

Se intampla in urma cu un an si jumatate, cand Lucica Ichim le-a promis ca se intoarce si vor repara casa care statea sa cada pe ei. Aceea a fost ziua in care cei sase copii ai ei au vazut-o pentru ultima data.

Copiii au ramas in grija tatalui, aproape orb. Alexandra are zece ani, dar grijile si greutatile au maturizat-o mult inainte de vreme. Fratiorul Pavel, de trei ani, pe ea o stie de mama. Si, pentru ca asa a vazut la oamenii mari, Alexandra ii citeste seara povesti. Dupa ce fratii mai mici adorm, Alexandra isi traie;te drama in liniste. Se ascunde si plange.

O linistesc insa fratii mai mari. Andrei si Teo le promit in fiecare zi celorlalti ca le vor purta de grija. La 16 ani abia trecuti, Teo a preluat treburile casei, pentru ca tatal are probleme cu vederea. Teo face curatenie, spala si calca. Noaptea invata, pentru ca isi doreste sa devina preot, iar anul acesta a fost admis la Seminarul Teologic din Alba-Iulia. Poate acolo va invata sa o ierte pe mama lui. Deocamdata, nu poate.

Lucica traieste acum in lumea ei, departe. Cei mari s-au resemnat, cei mici inca o mai asteapta.

Tatal copiilor a decis sa divorteze. Ce folos sa mai ramana insurat cu femeia care si-a parasit copiii? A ramas singur cu ei si incearca in primul rand sa le puna de toate pe masa.

Poate ca Lucica n-a vrut sa-i paraseasca atunci cand a plecat. Si totusi, cand a ajuns in alta lume, a simtit gustul unei vieti simple: ea singura, avand in fata un viitor din care gospodaria saraca de la tara si copiii ei multi nu mai faceau parte.

Paula Herlo si Cosmin Stan, in direct de la New York despre Premiile Emmy!
Premiat cu Emmy: Edy si Ana, orfani lasati in urma pentru mirajul italian
Premiat cu Emmy: Uitati acasa
VIDEO PROTVPLUS.RO