Tot mai saraci, romanii prefera medicamentele la negru, ignorand riscurile

Dată publicare: 13-03-2011 17:53
Dată actualizare: 04-05-2012 05:35


Rubricile de mica publicitate sunt pline de anunturi care ofera pilule la preturi sub cele din farmacii. La destinatie ajung cutii deja incepute, fara prospectul pe care sunt trecute obligatoriu efectele adverse.

Prima problema. Nimeni nu stie de unde provin aceste pastile, iar asta inseamna ca expertii Agentiei Nationale a Medicamentului nu le-au verificat si nu le-au aprobat.

Explicatiile celor care le vand sunt de multe ori puerile. Nu sunt cadre medicale, dar ofera, pur si simplu, "sanatate".

In cateva minute poti cumpara medicamente pentru inima cu 100 de lei. La jumatate de pret fata de farmacie. Curand, insa, apar si surprizele, pentru ca unele cutii sunt incepute. Vanzatorul refuza sa restuie banii.

Potrivit unui alt anunt, altcineva ofera tablete minune pentru bolile de rinichi. Ar fi totusi un amanunt: nu sunt acreditate pe piata din Romania.

Specialistii ne sfatuiesc sa ne ferim de astfel de cumparaturi, pentru ca pot sa intervina de la intoxicatii, pana la agravarea afectiunii.

In plus, este vorba si despre trafic ilicit de produse medicamentoase, o infractiune care se pedepseste cu trei ani de inchisoare.

Din pacate, doctoriile trimise prin posta, din Uniunea Europeana, nu sunt controlate la vama.


VIDEO PROTVPLUS.RO