Topul celor mai SLABI soferi din Europa. Pe ce loc se afla Romania
Romanii sunt pe locul trei in topul celor mai slabi conducatori auto din Europa, dupa bulgari si italieni, atat in acceptiunea conationalilor noastra, cat si dupa parerea celorlalti soferi din Uniunea Europeana.
Soferii romani recunosc ca circula cu viteza mare doar pe drumuri libere, cand se grabesc sau cand circula pe autostrada, releva studiul LeasePlan Mobility Monitor, companie financiara specializata in administrare de flote auto.
Studiul a luat pentru prima data in considerare si raspunsurile conducatorilor auto ale masinilor gestionate in leasing operational din Romania. La intrebarea din ce tara provin cei mai slabi soferi, participantii romani la sondajul LeasePlan Mobility Monitor au indicat, in ordine, Bulgaria (10%), Italia (6%) si Romania (5%). La aceeasi intrebare, conducatorii auto din Uniunea Europeana au indicat ca cei mai slabi soferi provin din Italia (13%), Franta (6%) si Romania (5%).
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Soferii din Romania au indicat pe locurile 4 si 5 in topul celor mai rai soferi pe conducatorii auto din Ungaria (4%) si Grecia (3%). La nivel european pe locurile patru si cinci s-au situat soferii din Grecia si Polonia, cu cate 4%.
Studiul arata ca 75% dintre conducatorii romani auto (cu autovehicul de serviciu) ar prefera ca masina de serviciu sa fie gestionata in leasing. Numai 5% din respondenti ar prefera sa vina la serviciu cu masina proprie, iar 14% ar prefera sa primeasca bani cu care sa gestioneze problema transportului.
Pe plan global, spaniolii prefera sa gestioneze masina in leasing in proportie de 84%, iar grecii in proportie de 78%. Cei mai reticenti la aceasta forma de asigurare a mobilitatii sunt turcii, cu un procent de 46%.