Tara arde, autoritatile se piaptana si risipesc banii intr-o veselie!

Ultima actualizare: 27-10-2012 06:27

Inca se fac achiziiti publice la preturi astronomice. Primariile si companiile nationale se ocupa de acest aspect fara sa organizeze licitatii, asa cum prevede legea.

Astfel, milioane de euro se topesc in lucrari care ar putea fi amanate. Bani aruncati pe fereastra sau, mai bine spus, calcati in picioare! Si asta pentru ca Primaria Capitalei a dat 720.000 de euro pentru 55 de marcaje aplicate pe trotuar. Adica peste 13.000 de euro pentru fiecare.

Potrivit contractului, marcajele trebuie sa acopere 6.000 de metri patrati de trotuar. Reprezentantii Administratiei Strazilor spun insa ca pretul unui marcaj este mai mic de 13.000 euro, iar contractul prevede si alte marcaje decat cele aplicate pana acum. Dar cele desenate deja nu depasesc suprafata unei bucatarii, desi ar trebui sa fie egale cu cea a unui apartament de lux.

La Timisoara, primaria va scoate din buzunar 12,5 milioane lei pentru toaletarea copacilor in patru ani. Cheltuielile nu se opresc aici, peste 50.000 de euro se duc pentru intretinerea copiatoarelor si pe agende de uz personal.

La Iasi, doua drumuri nationale au trecut din administrarea primariei in administrarea Companiei de Autostrazi. Odata cu asta, s-au semnat doua contracte pentru reparatia drumurilor in valoare totala de 7 milioane de lei, peste valoarea contractelor initiale.

Nici in Dambovita edilii nu au fost mai cumpatati. Au cumparat 115.000 de europubele si 4550 de containere pentru gunoi pentru care au dat aproximativ 1 milion de euro, o parte fiind bani europeni. Cu toate astea, europubelele zac de sapatamani bune in curtea primariilor. Spre exemplu, in Comuna Salcioara sunt 4.300 de locuitori si pana acum au fost aduse 1.000 de containere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!