Tânărul împușcat de un polițist la Sângeorz-Băi era certat cu legea de la 16 ani

Dată publicare: 10-12-2017 10:22
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


ionut petrasc

Tânărul împușcat de polițist vineri seara la Sângeorz-Băi a avut probleme cu legea încă de la vârsta de 16 ani, când a fost amendat de jandarmi.

Pentru că nu a plătit amenda, Judecătoria Năsăud l-a obligat la muncă în folosul comunității. Instanța a înregistrat până acum trecut 8 dosare pe numele lui, informează timponline.ro.

În anul 2015, acesta a mai comis o infracțiune de ultraj împotriva unui polițist. Tot pe numele lui Ionuț Petrașc mai era deschis un dosar penal, de data asta din 2017, pentru infracțiunea de lovire fiind implicat într-o bătaie, însă procurorii ar fi renunțat la urmărirea penală în cazul său, potrivit președintelui sindicatului polițiștilor.

Președintele aceluiași sindicat a declarat că tânărul era cunoscut ca o persoană violentă și că s-a acționat legal.

”Categoric au acționat legal, au acționat așa cum trebuie să acționeze și cum prevede legea. Vedeți ce înseamnă o patrulă în doi? Dacă nu era colegul, aveam probabil un alt polițist mort. Atacatorul era cunoscut cu activități violente, mai avusese o cercetare pentru infracțiunea de ultraj, pentru care parchetul a renunțat la urmărirea penală, deci omului i s-a creat ideea că se poate. Era și un pic consumator de droguri, de alcool, devenea violent. Toată comunitatea de acolo avea o problemă cu acest om. Poliția a venit la un apel 112, unde el, cu o rangă a atacat familia vecină. Polițiștii, în opinia mea, au acționat corect legal. Eu am vorbit cu colegul meu de la Bistrița, astăzi am angajat avocați în cercetarea penală, pentru că nimeni nu îi apără pe acești oameni, aici mă refer la doamna ministru Carmen Dan. (…) Ancheta este obligatorie în acest dosar, e normal o anchetă, dar Parchetul în opinia mea, va trebui să închidă dosarul, să-l claseze, pentru că există o clauză care înlătură caracterul penal al faptei. Practic, polițistul a folosit pistolul în condițiile legii”, a declarat șeful Sindicatului Polițiștilor Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.

Bărbatul i-a atacat pe poliţiştii chemaţi de o locanică pentru aplanarea unui conflict izbucnit între tânărul de 25 de ani şi soţul acesteia, un bărbat de 47 de ani.

Poliţiştii l-au somat pe tânărul de 25 de ani să înceteze scandalul însă acesta a refuzat şi, cu ajutorul unui prieten, i-a atacat pe oamenii legii, lovindu-l în cap pe unul dintre poliţişti. Colegul acestuia, l-a împuşcat pe agresor în coapsă şi în abdomen, unul dintre gloanţe ricoşând şi lovind-o uşor şi pe mama tânărului, o femeie în vârstă de 56 de ani.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO