Sute de locatari din Otopeni vor fi executati silit de RADET

20-09-2010 00:00


Sute de familii din Romania sunt in fata unei ierni grele. Pe langa faptul ca vor avea de achitat preturi astronomice la giga-calorie, foarte multi oameni se vor trezi si cu portareii la usa.

Vizati sunt cei care au sute de mii de lei datorii catre RADET, iar instanta a fost de acord sa fie executati silit. Teoretic, asta inseamna ca unii ar putea chiar sa-si piarda casele.

Plangerile RADET ii vizeaza la gramada si pe rau platnici, dar si pe cei care nu au restante sau, mai mult, nu mai sunt beneficiari ai sistemului centralizat.

In Bucuresti, au fost deschise peste 500 de proceduri de executare silita impotriva restantierilor. Pana acum, nimeni nu a patit nimic.

Aparent, datornicii au motive de ingrijorare. Asociatiile de proprietari care vor fi execuate silit ii vor putea da la randul lor in judecata pentru recuperarea restantelor.

Asta ar inseamna o amanare a deznodamantului. Pana atunci, spun specialistii, RADET ar mai avea o optiune: sa convinga asociatiile datornice sa ii cesioneze listele cu rau-platnici, iar apoi executorii judecatoresti angajati de regia de termoficare sa incerce sa ii execute.

Dar si asta presupune un nou ragaz. Cea mai importanta consecinta - spun cei care lucreaza in administratia asociatiilor de proprietari - ar fi ca RADET sa inceapa sa incheie contracte individuale de furnizare cu fiecare proprietar in parte, inainte ca restantele sa fie pierdute pentru totdeauna.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO