Street Delivery 2019. Un tânăr a vândut limonadă pentru a ajuta copii bolnavi

Dată publicare: 16-06-2019 18:18
Dată actualizare: 16-06-2019 19:51


Un loc boem care hrăneşte artistul din fiecare persoană. Asta s-a dorit cea de-a 14 ediţie a unui eventiment artistic desfăşurat, în Capitală, pe strada Arthur Verona.

Toţi cei care au participat la ''Street Delivery'' au fost invitaţi la introspecţie şi nu în ultimul rând să redescopere poezia.

Bine aţi venit la acest restaurant, Imaginar, e drept dar ce contează! Trebuie doar să-i acorzi puţină atenţie celui de la intrare şi intri în poveste.

Toată lumea primeşte un meniu doar că nimeni nu mănâncă. Restaurantul este numai un pretext ca să stai la masă şi să te priveşti 5 minute într-o oglindă timp în care asculţi un discurs motivaţional.

Reporter: "Cum reacţionează oamenii?"

Organizator: "Plâng, se bucură, au reacţii diverse dar foarte sensitive. În contextul actual al societăţii încercăm să schimbăm ceva, dacă tot am venit cu poezia în stradă să încercăm să fim surprinşi, emoţionaţi şi să facem lucrurile aşa cum şi nouă ne place să le facem în viaţa de zi cu zi."

Tema de anul acesta, ''Poezia în stradă'' a dus şi la o reinterpretare a alfabetului. Aici fiecare literă are în spate o poveste pe care o descoperi cu ajutorul telefonului mobil, dupe ce o scanezi.

Bianca Dumitrașcu, artist: "Fiecare a reinterpretat o literă a alfabetului în funcţie de cum a dorit şi pe baza literei am ales o strofă sau un vers dintr-o poezie sau dintr-un cântec iar în momentul în care vei scana litera îţi apare artistul care a făcut literă şi ce legătură are cu interpretarea lui asupra formei literei."

Câţiva paşi mai încolo îl găsim pe Iulian care vinde limonadă, iar cu banii câştigaţi îi ajută pe copiii bolnavi de la Spitalul Marie Curie.

Iulian: "Oraşul se schimbă prin culoare şi se schimbă prin toţi oamenii care îndrăznesc să facă ceva bun în oraşul ăsta. Mi se pare că pe strada asta găseşti o generaţie nu doar de tineri, ci de oameni care cred că România e inspre mai bine şi mai frumos, aşa că hai să ne bucurăm de străzile oraşului."

Artiştii prezenţi la festival i-au încântat pe spectatori zi şi noapte.

Turiști: "Atmosfera e plăcută aşa, nu e nici foarte cald. Uite, se adună multă lume şi de obicei iese ceva frumos".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO