Statul a taiat ajutoarele pentru lapte praf. Nu mai sunt bani


Ultimul update: Miercuri 18 Iulie 2012 05:59
Data publicarii: Luni 21 Martie 2011 18:39
Categorie: Stiri Sociale

In 2011 chiar si bebelusii vor intelege ca este dificil sa traiesti in Romania. Statul a taiat ajutoarele pentru lapte praf fara sa tina cont ca multe femei nu mai pot sa alapteze si sunt mult prea sarace ca sa le cumpere copiilor un aliment vital.

Autoritatile raman de neclintit si transmit ca nu au de unde sa dea 15 milioane de lei ca sa hraneasca atatea guri.

Pana anul acesta, cam 20.000 de prunci primeau lapte de la stat. In cazul multora, parintii nu au de unde sa dea 200 de lei in fiecare luna pentru hrana bebelusilor. Decizia autoritatilor loveste in toata lumea. Inclusiv in copiii adoptati, luati in plasament sau orfani. In aceste conditii, multi isi vor hrani bebelusii cu laptele de vaca nerecomandat in primele 12 luni de viata si oricum destul de scump.

Extrem de multe femei sunt disperate dupa ce au aflat decizia autoritatilor. Sunt atat de sarace incat se tem ca le vor muri pruncii de foame.

Laptele praf are vitamine esentiale pentru un bebelus. Cel pasteurizat poate provoca tulburari digestive grave. O cutie de lapte praf costa cel putin13 lei, dar poate sa ajunga si pana la 70 de lei, in functie de compania producatoare.

Oficialii transmit ca nu mai finanteaza acest program national din lipsa de bani. Cu alte cuvinte fiecare se descurca asa cum poate.

Tone de lapte praf primite in ajutor de la UE, abandonate in depozite
E gratuit, dar lipseste cu desavarsire. Criza de lapte praf in toata tara
VIDEO PROTVPLUS.RO