Spitalul Universitar si-a inchis trei sectii in vederea igienizarii

Dată publicare: 05-05-2010 00:00
Dată actualizare: 17-10-2012 02:18


Maternitatea, sectia de ginecologie si cea de neonatologie de la Spitalul Universitar din Bucuresti sunt inchise in urmatoarele sapte zile.

Se face igienizare radicala pentru ca nivelul microbilor a crescut, iar medicii nu vor sa puna in pericol gravidele si bebelusii.

Este o decizie inteleapta, mai ales daca ne gandim ca cei de la Spitalul CF2 nu au procedat astfel si au nenorocit doua femei.

Astfel de masuri de precautie ar trebui luate in orice instititutie sanitara in care se constata ca mediul intraspitaliceasc poate sa ii imbolnaveasca si mai rau pe pacienti.

Din cele trei sectii, epidemiologul Spitalului Universitar a luat probe de pe aparatura, mobilier sanitar si a constatat ca incarcatura microbiana este mai mare decat limita admisa.

Adica sunt mai mult de 5 germeni pe centimetru patrat, lucru care i-a facut pe cei din conducere sa inchida sectiile pentru igienizare.

Daca analizele de laborator vin mai repede si arata ca igenizarea a fost eficienta, atunci se va relua activitatea spitalului.


VIDEO PROTVPLUS.RO