"SPAGARIADA". Metoda prin care un grup de studenti romani ii ironizeaza pe profesorii care cer bani la examene

05-06-2014 13:51


spaga

Studentii din Galati au initiat "SPAGARIADA", o campanie prin care vor sa descurajeze mita din mediul academic.

Tinerii care invata la Universitatea Dunarea de Jos au realizat un film prin care ii parodiaza pe profesorii care pretind bani ca sa-i treaca examenele, dar si pe studentii care nu s-au ostenit sa invete si spera sa treaca sesiunea contra cost.

Florin Mita, George Spagarescu si Mirela Manalunga sunt cele trei personaje premiate in parodia jucata de tinerii din Liga Studentilor, care au precizat ca filmul nu are nicio legatura cu fapte sau personaje reale. "Spaga, intr-un fel, la noi a devenit o traditie", a povestit un elev.

"E o chestie de cheta, la master, acuma. Si n-am acceptat, am fost singurul care n-a cotizat la acel examen. Evident, am luat nota mai mica, dar asta e"
, a relatat un alt elev.

Putini sunt cei care recunosc, in fata camerei, ca existenta fenomenului spagii.

Oficial, conducerea Universitatii Dunarea de Jos a refuzat sa prezinte un punct de vedere in privinta acestei campanii. Decanul facultatii de Mecanica a comentat, totusi, filmul studentilor.

"Campania cred ca este binevenita si are un rol preventiv. Probabil ca exista astfel de fenomene", cred profesorii.

Fara indoiala, exista: In 2008, un profesor de la Facultatea de Stiinte Economice a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu suspendare, pentru trafic de influenta. Iar in 2009, un fost decan a fost prins in flagrant, cand negocia vanzarea unei lucrari de licenta. Trimis in judecata de DNA, el a fost achitat de Inalta Curte.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO