Urși chinuiți la grădina zoologică din Turda

Dată publicare: 01-08-2017 19:16
Dată actualizare: 05-08-2017 22:35


La grădina zoologică din Turda, doi urși, mama și puiul ei de numai un an, sunt ținuți în condiții improprii.

Complexul este în renovare de mai bine de 7 ani şi nu o să fie gata curând. În timp ce responsabilii locali au dat în judecată firma care a făcut lucrări de mântuială, bietele animale şi aşa captive suferă îngrozitor.

Maria, ursoaica în vârstă de 16 ani a fost cândva vedeta grădinii Zoologice din Turda. Acum stă chinuită alături de puiul ei. Potrivit reglementărilor, urşii ar trebui ţinuţi în captivitate pe un spaţiu mai mare de 500mp. Aici însă aceste animale stau într-o cuşcă de doar 80 de mp.

Reprezentanţii Grădinii susţin că încearcă de ani buni să mute urşii în alte parcuri din ţară, însă ar fi fost refuzaţi.

Urşii ar urmă să fie mutaţi într-un spaţiu de 1.000 de metri pătraţi, doar că lucrările la parcul zoologic nu au fost finalizate de mai bine de 7 ani.

Grădina Zoologică din Turda a fost închisă în 2010 pentru reabilitare doar că firma care a câştigat licitaţia de aproape 8 milioane de lei, a intrat în faliment în 2013.

Aşadar din banii de la Ministerul Mediului şi de la bugetul local s-au făcut lucrări doar în proporţie de 40%.

Ulterior statul a deschis un proces, iar situaţia a intrat şi în atenţia celor de la DNA.

Din păcate nu sunt prea multe cai de rezolvare pentru Maria şi pentru puiul ei. Reprezentanţii primăriei vorbesc despre o nouă reabilitare care ar fi gata abia peste 2 ani.

Tags: zoo turda, urs, pui, cusca,


VIDEO PROTVPLUS.RO