Si asiguratorii fug de motociclisti. Nu vor sa mai emita polite CASCO

Ultima actualizare: 03-11-2012 20:21

Traim intr-o tara periculoasa pentru motociclisti. Cat de riscant a ajuns mersul pe doua roti se vede cel mai bine la asigurari. Majoritatea companiilor refuza sa mai emita polite CASCO in aceste cazuri sau, daca le incheie, le-au scumpit usturator.

Nu e de mirare ca numarul celor asigurati a scazut de cinci ori in ultimul an.

Fiecare motocicleta din curtea unui service reprezinta un accident. De cele mai multe ori motociclistul a supravietuit, dar va ramane pieton destula vreme. Nu atat de multa in cazul in care exista polita CASCO. In alte situatii, motorul va fi dezmembrat pentru ca reparatia pur si simplu e prea scumpa.

Mecanicii specializati pentru doua roti nu au parte de concedii toata vara. Se munceste la foc continuu, cat dureaza sezonul. Prioritate au insa doar cei care pot plati rapid.

La usa atelierului bate si Adrian. E instructor auto si pasionat de motocicleta lui pe care a ajuns sa o repare pe cont propriu.

Sa nu credeti ca doar motociclistii sunt victime ale crizei. Din cauza accidentelor inscenate pentru banii de polita si companiile de asigurari sunt mai reticente.

Chiar si firmele care mai incheie asigurari impun praguri mici de despagubire si percep intr-un an pana la o treime din valoarea bunului asigurat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!