Clonarea umana interzisa in Romania. Pedeapsa: pana la 7 ani de inchisoare


Ultimul update: Vineri 15 Iunie 2012 23:46
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
ADN

Senatorii au adoptat astazi un proiect de lege care interzice clonarea umana, dar si unele practici de crestere si dezvoltare a embrionilor umani, cu exceptia fertilizarii in vitro.

Legea privind interzicerea clonarii si a aplicatiilor biomedicinei care incalca drepturile omului si demnitatea umana a fost adoptata de Senat cu 99 voturi pentru.

Legea interzice clonarea umana, definita ca reproducere asexuata. Legea interzice, de asemenea, implantarea embrionului uman in corpul unei femele de animal, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman creat in alt mod decat fertilizarea in vitro si cresterea si dezvoltarea unui embrion uman in exteriorul corpului unei femei pentru o perioada mai mare de 14 zile.

Clonarea umana se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani. Celelalte aplicatii ale medicinei interzise de lege se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani, iar cand in cauza sunt implicati si medici si asistenti medicali acestora li se va interzice exercitarea profesiei respective, informeaza Mediafax.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut si de Camera Deputatilor.

Sursa: Pro TV

Tags: legi, clonare,

Scandal de proportii. Lapte de la vaci clonate,de vanzare in Marea Britanie
Asta ne lipsea! Legi despre clonare sau despre pasarile de pe aeroporturi
Sustine ca a clonat 14 embrioni umani!
VIDEO PROTVPLUS.RO