Carnet de conducere la 17 ani, control medical la fiecare 10 ani.Ce s-ar putea schimba pentru soferi


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 07:44
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2012 19:32
Categorie: Stiri Sociale

Ministerul de Interne vrea sa le dea voie tinerilor in varsta de 17 ani sa se urce la volanul unei masini, daca sunt insotiti de un adult. Pentru cei care au permis deja, politistii cer un control medical obligatoriu la 10 ani.

Daca aveti 17 ani si vreti un permis de conducere, veti putea urca la volan cu un adult in dreapta. Aceasta propunere vine chiar din partea politistilor, care incearca sa adapteze legislatia noastra la cea europeana.

Oficialii spun ca un elev nu invata suficient de mult in 30 de ore la scoala de soferi, ca sa poata circula singur cu masina in trafic. In schimb, daca va conduce preventiv si supravegheat, va capata experienta.

Responsabilii s-au gandit si la examenul propriu-zis, care ar trebui sa se desfasoare pe masinile politiei, nu ale scolilor de soferi, asa cum se intampla acum.

Spagile date de elevi, instructorilor si examinatorilor i-au determinat pe cei de la Ministerul de Interne sa propuna aceasta modificare.

Masinile polititiei ce ar fi folosite la proba practica ar avea si camere de supraveghere care sa inregistreze modul in care se deruleaza examinarea. Dar instructorii nu sunt de acord.

"Nici nu s-a obisnuit pe masina respectiva ca si da examen pe alta masina si mai ales si monitorizata", spune Dumitru Marciulescu, presedintele Asociatiei Nationale a Instructorilor Auto.

Dupa ce ati obtinut permisul, legea actuala spune ca documentul este valabil 10 ani.

Politistii vor sa schimbe legea si sa-i oblige pe soferi sa isi faca un control medical periodic, indiferent daca isi schimba carnetul de conducere la timp sau nu.

Cine nu chiuleste face scoala de soferi pe bani putini
Criza ii obliga pe romani sa renunte la scoala de soferi
VIDEO PROTVPLUS.RO