Vara nebuna! Ziua canicula, seara vijelii si ploi cu gheata!

Ultima actualizare: 02-10-2012 13:05

UPDATE: Desi luni noapte s-a mai racorit si azi ne vom topi pe picioare. Apoi vom fugi ca sa scapam de ploile cu gheata, asa cum s-a intamplat luni, cand dupa ore sufocante, meteorologii au inceput sa emita avertizari imediate de furtuna.

De fenomene extreme vom tot avea parte.

"In conditiile in care aerul cald are o miscare haotica, este mai rarefiat si are tendinta de ascendenta mult mai accentuata, atunci sunt favorizate precipitatii mai abundente cu caracter torential", este de parere meteorologul.

Adica vaporii se incalzesc rapid la suprafata solului si urca la inaltimi foarte mari. La aproape 10.000 de metri se condenseaza si formeaza asa numitii nori convectivi. Care in cel mult trei ore aduc o ploaie puternica, de aproximativ un sfert de ora.

Medicii de la ambulanta ne sfatuiesc sa purtam haine de culoare deschisa, vaporoase si obligatoriu sa avem capul acoperit.

In acelasi timp, trebuie sa ne hidratam: cel putin doi litri pe zi sau un pahar la fiecare doua ore.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta vine cu sfaturi pentru momentele in care vremea se schimba brusc: ne recomanda sa inchidem toate ferestrele locuintelor si sa stam in casa pe perioada avertizarilor.

Cei care sunt nevoiti sa plece, trebuie sa nu treaca pe langa stalpi, copaci sau panouri publicitare ce se pot prabusi.

Pompierii ne mai sfatuiesc sa nu atingem stalpii sau firele electrice cazute la pamant si sa ocolim baltile produse in acele locuri pentru ca exista pericol de electrocutare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO