Români chemați în judecată de statul german. Cum au fost filmați în trafic

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Miercuri 16 August 2017 19:33
Categorie: Social

Dacă aţi avut drum prin Germania în ultimele luni şi aţi încălcat regulile de circulaţie s-ar putea să vă treziţi chemaţi în judecată.

Nemţii au camere de supraveghere în trafic şi înregistrează incidentele, apoi trimit amenzile fără să mai oprească maşinile. Ca să îşi recupereze banii din aceste sancţiuni, autorităţile germane au început să ceară instanţelor de judecată să-i oblige pe şoferi să plătească.

În septembrie anul trecut, un bărbat din Iaşi a fost surprins de o cameră de supraveghere a traficului în timp ce s-a apropiat prea mult de maşina din faţă lui, pe un drum din Germania. Omul nu a fost oprit atunci de poliţie şi nu a ştiut că a încălcat legea.

La câteva luni după ce a revenit acasă a aflat însă că are de plătit o amendă de o sută de euro şi că a fost dat în judecată de autorităţile germane, care îşi vor banii. În plus, riscă să fie executat silit dacă nu plăteşte.

Valeriu Paraschiv, șofer: "Asta-i legea în Germania, dar care se aplică în toate ţările europene. Nu mi se pare corect, dar ei spun că atunci când intri în ţara lor trebuie să respecţi legea respectivă. La ei se vede prin satelit ce greşeli se fac, totul se vede, indiferent, rovinieta, tot."

Un alt tânăr din Iaşi - care are de plătit 108 euro pentru că a depăşit viteză legală tot în Germania - s-a trezit şi el chemat în judecată.

Fănel Grigoraș: "Sunt camere pe fiecare pod, pe fiecare pasarelă şi nu trebuie să fugă după tine, să alerge, cum făceau odată. Am auzit că unora le-au venit amenzile acasă şi nu le-au plătit, s-a judecat statul german cu cel român şi acum statul român l-a obligat pe un coleg, în loc de 500 de euro a trebuit să plătească 4.500."

În ultimele luni, numai la instanţele judecătoreşti din Iaşi au fost înregistrate aproape o sută de cereri din partea poliţiei germane. Cele mai multe au fost admise. Şoferii care nu-şi plătesc amenzile riscă poprire pe salariu şi chiar executarea bunurilor.

Avocații spun că şoferii care nu achită sancţiunile primite în statele europene pot scapa de ele dacă acestea nu le sunt trimise în cel mult 2 luni de la constatare.

"România este obligată pe baza legii 5 din 2014 să transmită informaţiile de la persoana care conducea acest autotusim, iar în două luni trebuie să fie emis acest proces verbal de către statul respectiv. Persoana pentru orice sump poate fi executată silit.

Până acum toţi şoferii aflaţi în situaţia de a primi amenzi din străinătate şi-au achitat sumele când au fost notificaţi de instanţă.

SUA înfurie din nou țările arabe. Mișcarea care va duce la prăbușirea prețului petrolului
SUA înfurie din nou țările arabe. Mișcarea care va duce la prăbușirea prețului petrolului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sorina Pintea
Ministrul Sănătății explică de ce Dragnea se tratează la un spital privat. "Dă un semnal bun"
Cafenelele unde clienţii vin ca să îşi facă poze. "Pentru imagine, să vadă prietenii"
Încă un scandal cu câinele bătut într-un tramvai din București. Acuzații la adresa autorităților
Modernizări la singura secție de recuperare pentru copiii cu probleme
Sondaj: 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă țara este greșită
Blocurile vechi, reabilitate încet şi prost. "Curge apa în casă de câte ori plouă"
copil, Andrei
Escrocul care a strâns bani în numele unui copil bolnav s-a prezentat drept "Samariteanul"
Autorităţile vor să instruiască şi să perfecţioneze 4.000 de asistenţii maternali
Inspectoratul Şcolar Timiș nu are internet la simularea de Bac, din cauza primarului Robu
Acțiune umanitară la Oradea. Localnicii sunt invitați să doneze o pâine pentru nevoiași
Vara a venit la jumătatea lui martie. O domnişoară îi arată reporterului cum s-a bronzat
Conferinţă internaţională despre lumea de mâine, organizată de elevii unei școli din Cluj