Români chemați în judecată de statul german. Cum au fost filmați în trafic

Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Miercuri 16 August 2017 19:33
Categorie: Social

Dacă aţi avut drum prin Germania în ultimele luni şi aţi încălcat regulile de circulaţie s-ar putea să vă treziţi chemaţi în judecată.

Nemţii au camere de supraveghere în trafic şi înregistrează incidentele, apoi trimit amenzile fără să mai oprească maşinile. Ca să îşi recupereze banii din aceste sancţiuni, autorităţile germane au început să ceară instanţelor de judecată să-i oblige pe şoferi să plătească.

În septembrie anul trecut, un bărbat din Iaşi a fost surprins de o cameră de supraveghere a traficului în timp ce s-a apropiat prea mult de maşina din faţă lui, pe un drum din Germania. Omul nu a fost oprit atunci de poliţie şi nu a ştiut că a încălcat legea.

La câteva luni după ce a revenit acasă a aflat însă că are de plătit o amendă de o sută de euro şi că a fost dat în judecată de autorităţile germane, care îşi vor banii. În plus, riscă să fie executat silit dacă nu plăteşte.

Valeriu Paraschiv, șofer: "Asta-i legea în Germania, dar care se aplică în toate ţările europene. Nu mi se pare corect, dar ei spun că atunci când intri în ţara lor trebuie să respecţi legea respectivă. La ei se vede prin satelit ce greşeli se fac, totul se vede, indiferent, rovinieta, tot."

Un gigant aerian european și-a cerut insolvența. Ce se întâmplă cu călătorii

Un alt tânăr din Iaşi - care are de plătit 108 euro pentru că a depăşit viteză legală tot în Germania - s-a trezit şi el chemat în judecată.

Fănel Grigoraș: "Sunt camere pe fiecare pod, pe fiecare pasarelă şi nu trebuie să fugă după tine, să alerge, cum făceau odată. Am auzit că unora le-au venit amenzile acasă şi nu le-au plătit, s-a judecat statul german cu cel român şi acum statul român l-a obligat pe un coleg, în loc de 500 de euro a trebuit să plătească 4.500."

În ultimele luni, numai la instanţele judecătoreşti din Iaşi au fost înregistrate aproape o sută de cereri din partea poliţiei germane. Cele mai multe au fost admise. Şoferii care nu-şi plătesc amenzile riscă poprire pe salariu şi chiar executarea bunurilor.

Avocații spun că şoferii care nu achită sancţiunile primite în statele europene pot scapa de ele dacă acestea nu le sunt trimise în cel mult 2 luni de la constatare.

"România este obligată pe baza legii 5 din 2014 să transmită informaţiile de la persoana care conducea acest autotusim, iar în două luni trebuie să fie emis acest proces verbal de către statul respectiv. Persoana pentru orice sump poate fi executată silit.

Până acum toţi şoferii aflaţi în situaţia de a primi amenzi din străinătate şi-au achitat sumele când au fost notificaţi de instanţă.

SUA înfurie din nou țările arabe. Mișcarea care va duce la prăbușirea prețului petrolului

SUA înfurie din nou țările arabe. Mișcarea care va duce la prăbușirea prețului petrolului

VIDEO PROTVPLUS.RO

merglapiata

Noua campanie online care încurajează tinerii să meargă la piață. Efectul asupra fermierilor

Oamenii din Bacău au ieşit în stradă: de cinci zile nu au apă potabilă. Explicaţia autorităţilor

Atenție la consumul de ciuperci. Pericolele la care se expun cei care cumpără de pe stradă

Tabăra de supravieţuire cu Tibi Ușeriu! Cine sunt norocoşii care vor urca pe munte alături de el

Opt decenii de la moartea Reginei Maria. Slujbă de comemorare la Săvârșin

Mai mulți actori au anunțat că se implică în campania #fărăpenali, în Piața Universității

batran

Bătrân de 85 de ani, din Vaslui, anunț la matrimoniale. Averea pe care o va primi viitoarea parteneră

Job-urile temporare pe care le acceptă tinerii români pe timpul verii

Soluția a mii de bucureșteni sătui de traficul sufocant: trotinetele electrice. Prețurile acestora

Căsuțe cu cărți donate în parcurile din Galați. Copiii au fost încântați de idee

A primit o nouă şansă la viaţă după un transplant, dar banca i-a luat casa. Dumitru are nevoie de ajutor

Lecția de devotament dată de un câine. A rămas lângă un biciclist rănit până la sosirea salvatorilor