Retete pe numele mortilor, prescrise chiar de niste medici oncologi

Dată publicare: 17-11-2010 00:00
Dată actualizare: 06-10-2012 10:11


Mai multi medici oncologi din Bucuresti sunt in acest moment suspecti de trafic cu medicamente scumpe pe banii statului. Asta dupa ce au prescris timp de 9 luni pastile costisitoare pe numele unor pacienti care murisera deja.

Doctoriile, luate gratuit prin programele nationale, erau apoi vandute cu mii de euro pe internet. Paguba produsa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu este inca stabilita.

Conform controlului CNAS, unul dintre oncologi, o femeie, angajata la Asociatia Romana pentru Preventia Cancerului, a prescris 15 retete pe numele unor bolnavi de cancer decedati in nu mai putin de noua luni.

Alt medic oncolog, tot din Bucuresti, angajat la un spital renumit, a prescis in aceeasi perioada alte 5 retete tot unor bolnavi care au decedat.

Din primele estimari, paguba produsa statului este de aproape 15.000 de euro. Casa a extins, insa, controalele si la alte 8 cabinete medicale.

Le revindeau cel mai probabil pe internet. Pentru tratrarea unui bolnav de cancer, statul plateste intre 2.000 si 4.000 de euro pe luna. In cazul pacientilor decedati, aceste medicamente luate gratuit erau apoi comercializate la jumatate din pretul lor real, dar in mare profit pentru cei implicati in retea.

Piata neagra a citostaticelor arata ca preturile unui flacon sunt intre 1000 la 2500 de lei, iar siteurile sunt pline de astfel de oferte.

Paguba va fi recuperata de la angajatorii medicilor suspectati de inselatorie. Iar dosarele vor fi trimise si la politie.

 


 


VIDEO PROTVPLUS.RO