Regiunea din Romania care atrage anual mii de turisti curiosi. Experienta unica pe care toti vor sa o incerce
E agitatie mare in localitatile din Marginimea Sibiului, unde proprietarii de pensiuni fac pregatiri pentru Paste.
In cateva zile, le vor trece pragul turistii care vor sa isi petreaca sarbatorile in zona. Unii au ajuns deja si au bifat cateva experiente la capitolul culinar!
La Rasinari, in Marginimea Sibiului, decorul este idilic - cu muzica, dansuri populare, bucate traditionale si un decor desprins parca din cele mai frumoase carti postale. Sarbatorile vin la pachet cu mese imbelsugate.
"Farfurile pentru ciorba sunt acolo. Asa, aici e ciorba de Rasinari, aici ciorba de miel."
"Am auzit de mult despre toate retetele din Marginime, dar pana acum nu am avut ocazia sa incerc asa, chiar in mijlocul atmosferei si imi place foarte mult."
"Sunt foarte bune si se simt ca sunt facute de tara. O branza de burduf, o teleme de bivolita si un ou de prepelita, carnat de casa si drob de miel."
"Niste salam de mistret, e pentru prima data cand manac asa ceva, dar m-am incumetat sa gust si chiar mi-a placut. Chiar a fost ceva wow!"
Pana sa fie gata insa toate aceste bunatati, gospodinele trudesc zile intregi in bucatarie. Iar domnii nu stau deoparte. In timp ce sotiile framanta cozonacii, care ajung aburinzi in fata oaspetilor, se face si... sloiul - un fel de tocana din partea locului, preparata cu mare atentie.
"Uite asta e seu de oaie, il topim si bagam la ceaun si dupa bagam carnea in sucul lui natural. Se poate folosi rece. Poti sa il mananci cald cu mamaliga, sau cu paine."
Desigur, piesa de rezistenta ramane friptura de miel.
"O impanam cu slanina afumata si cu usturoi. Acum ii dam sare si piper punem ceapa, ustoroi si untura de porc, o cana de vin, apa si o dam la cuptor."
In zona, alaturi de cozonac, este nelipsit si... "varzarul". Este de fapt o placinta.
"Acelasi aluat ca si la cozonac, se face placinta cu urda care o face toata lumea de Rusalii si se face cu urda. Si in interior se pune marar de asta i se spune varzar, dar ea e de fapt o placinta cu urda specifica zonei. Nu are nici o legatura cu varza."
Turistii care au ajuns deja in Marginimea Sibiului au putut sa se bucure si de o parada populara, organizata in fiecare an de Florii.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti, paste, mancare, marginimea sibiului,
Dată publicare:
24-04-2016 08:25